Ar gali kas būti geriau savaitgaliais nei gabalėlis skanaus kekso ir stalo žaidimai? Aš manau, kad ne, ypač kai už lango tai pliurzė tai pūga...
Keksas labai klasikinis, iš senos knygos "Kepiniai" (manau daugelis ją turit, žinot ir esat išbandę). Šokolado gabalėliais ir cukatos/cukrintiniai/cukruočiai labai pagerina šį keksą, nors žinoma priedus dėti galite ir pagal save :)
Vienam keksui (apie 900g svorio):
200g sviesto arba margarino
200g cukraus
5 kiaušinių
350g miltų
3g kepimo miltelių
3 šaukštai kakavos
100g šokolado
1 citrinos žievelės
80g citrinų cukatų
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Sviestą išsukite su cukrumi, kol masė bus puri. Muškite po vieną kiaušinį vis gerai išplakdami.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių masę. Viską išsukite iki vientisos masės.
Pusę tešlos perkelkite į kitą indą ir įmaišykite citrinos žievelę bei cukatas. Į likusią tešlą įmaišykite kakavą ir gabalėliais sukapotą šokoladą.
Kepkite 50-60 minučių. Palikite ataušti skardoje.
Skanaus :)
Pagal E.Binkauskienė "Kepiniai"
P.S. Kur pirkti kulinarinio siūlo? Na tokio vištai, kumpiui surišti... Kaune jei kas žinot būtų idealu, bet tiks ir Vilnius ar Šiauliai
Keksas labai klasikinis, iš senos knygos "Kepiniai" (manau daugelis ją turit, žinot ir esat išbandę). Šokolado gabalėliais ir cukatos/cukrintiniai/cukruočiai labai pagerina šį keksą, nors žinoma priedus dėti galite ir pagal save :)
Vienam keksui (apie 900g svorio):
200g sviesto arba margarino
200g cukraus
5 kiaušinių
350g miltų
3g kepimo miltelių
3 šaukštai kakavos
100g šokolado
1 citrinos žievelės
80g citrinų cukatų
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Sviestą išsukite su cukrumi, kol masė bus puri. Muškite po vieną kiaušinį vis gerai išplakdami.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių masę. Viską išsukite iki vientisos masės.
Pusę tešlos perkelkite į kitą indą ir įmaišykite citrinos žievelę bei cukatas. Į likusią tešlą įmaišykite kakavą ir gabalėliais sukapotą šokoladą.
Kepkite 50-60 minučių. Palikite ataušti skardoje.
Skanaus :)
Pagal E.Binkauskienė "Kepiniai"
P.S. Kur pirkti kulinarinio siūlo? Na tokio vištai, kumpiui surišti... Kaune jei kas žinot būtų idealu, bet tiks ir Vilnius ar Šiauliai