Dar vienas receptas iš naujausiai gautos J.O. knygos „30 minute meals“.
Na per 30 minučių susisukti nepavyko, mat tinkamai nepasiruošiau –
nenusiploviau iš anksto bulvių, salotų, pomidorų, citrinų. O tai šiek tiek
laiko ir suvalgė. Na, bet į 50 minučių lengvai tilpsit, o tai manau irgi nėra
blogai, pasižiūrėjus į kiekį ir skirtingą paruošimo būdą.
Šį tą keičiau pagal save – prie šios vištienos buvo siūloma
gaminti kreminius špinatus, bet kažkodėl jie manęs nesuviliojo. Vietoj to –
traškios salotos. Žinoma, kad būtų pačios skaniausios, reiktų sulaukti jų
sezono, bet kartais juk galima :)
Reikės:
Vištienai:
4 vištienos krūtinėlių (viso 600g)
šaukštelio aitrios rūkytos paprikos
sviesto
džiovintų Provanso žolelių
1 citrinos
vyšninių pomidorų
4 šoninės juostelių
rozmarino
Bulvėms:
10 nedidelių bulvių (naudokite su lupenomis, o jei bulvės didesnės – jas perpjaukite į kelias mažesnes dalis)
rozmarino
lauro lapelių
6 skiltelių česnako
Salotoms:
2 nedidelės gūžės Romėniškų salotų
keletas vyšninių pomidorų
kietojo sūrio (pvz. „Džiugo“)
pusės citrinos sulčių
Gėrimui:
apie 400g šaldytų ar šviežių braškių
vandens
mėtų lapelių
cukraus pagal skonį
Papildomai:
Vištienai:
4 vištienos krūtinėlių (viso 600g)
šaukštelio aitrios rūkytos paprikos
sviesto
džiovintų Provanso žolelių
1 citrinos
vyšninių pomidorų
4 šoninės juostelių
rozmarino
Bulvėms:
10 nedidelių bulvių (naudokite su lupenomis, o jei bulvės didesnės – jas perpjaukite į kelias mažesnes dalis)
rozmarino
lauro lapelių
6 skiltelių česnako
Salotoms:
2 nedidelės gūžės Romėniškų salotų
keletas vyšninių pomidorų
kietojo sūrio (pvz. „Džiugo“)
pusės citrinos sulčių
Gėrimui:
apie 400g šaldytų ar šviežių braškių
vandens
mėtų lapelių
cukraus pagal skonį
Papildomai:
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus
Pasiruoškite iš anksto: nuplaukite bulves, salotas, pomidorus, citriną. Užvirkite puodą vandens bulvėms. Pasiruoškite 2 keptuves, skardą orkaitei.
Bulvės: sudėkite nuplautas bulves į šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite, kol bulvės suminkštės 15-20 minučių.
Vištiena: įkaitinkite keptuvę su šlaku aliejaus. Sumaišykite žiupsnį druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelius ir Provanso žoleles. Vištienos krūtinėles pašlakstykite aliejumi ir apvoliokite prieskoniuose. Įdėkite sviesto gabalą. Dėkite į keptuvę vištieną ir kiekvieną pusę apkepkite 4-5 minutes, kol šiek tiek parus.
Salotos: sudraskykite salotas ir dėkite į dubenį. Pomidorus padalinkite pusiau ir dėkite ten pat. Užberkite sūrio, užpilkite aliejaus, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais. Viską išmaišykite ir tiekite.
Vištiena: padalinkite citriną į keturias dalis ir dėkite į orkaitėje kepti skirtą skardą. Ten pat sudėkite vištieną ir taip pat supilkite visus riebalus ir sultis iš keptuvės. Uždėkite šoninę ant vištienos gabaliukų. Sudėkite vyšninius pomidorus, užberkite rozmarinų. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite bent 15 minučių.
Bulvės: išvirtas bulves nugarinkite. Švarioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite ten lauro lapelius, rozmarinus, įspauskite česnaką. Sudėkite bulves. Bulvių grūstuve šiek tiek sutraiškykite bulves. Kepkite, kol parus, po to apverskite ir dar apkepkite.
Gėrimas: į kokteilių plaktuvą sudėkite braškes, įpilkite apie 200 ml vandens, mėtas, jei norisi įdėkite šiek tiek cukraus, įspauskite pusės citrinos sulčių ir viską gerai išplakite ir tiekite.
Iškepusią vištieną tiekite su visu kepimo indu. Bulves suberkite į popieriniu rankšluosčių išklotą lėkštę ir sėskite valgyti.
Skanaus :)
Pasiruoškite iš anksto: nuplaukite bulves, salotas, pomidorus, citriną. Užvirkite puodą vandens bulvėms. Pasiruoškite 2 keptuves, skardą orkaitei.
Bulvės: sudėkite nuplautas bulves į šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite, kol bulvės suminkštės 15-20 minučių.
Vištiena: įkaitinkite keptuvę su šlaku aliejaus. Sumaišykite žiupsnį druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelius ir Provanso žoleles. Vištienos krūtinėles pašlakstykite aliejumi ir apvoliokite prieskoniuose. Įdėkite sviesto gabalą. Dėkite į keptuvę vištieną ir kiekvieną pusę apkepkite 4-5 minutes, kol šiek tiek parus.
Salotos: sudraskykite salotas ir dėkite į dubenį. Pomidorus padalinkite pusiau ir dėkite ten pat. Užberkite sūrio, užpilkite aliejaus, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais. Viską išmaišykite ir tiekite.
Vištiena: padalinkite citriną į keturias dalis ir dėkite į orkaitėje kepti skirtą skardą. Ten pat sudėkite vištieną ir taip pat supilkite visus riebalus ir sultis iš keptuvės. Uždėkite šoninę ant vištienos gabaliukų. Sudėkite vyšninius pomidorus, užberkite rozmarinų. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite bent 15 minučių.
Bulvės: išvirtas bulves nugarinkite. Švarioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite ten lauro lapelius, rozmarinus, įspauskite česnaką. Sudėkite bulves. Bulvių grūstuve šiek tiek sutraiškykite bulves. Kepkite, kol parus, po to apverskite ir dar apkepkite.
Gėrimas: į kokteilių plaktuvą sudėkite braškes, įpilkite apie 200 ml vandens, mėtas, jei norisi įdėkite šiek tiek cukraus, įspauskite pusės citrinos sulčių ir viską gerai išplakite ir tiekite.
Iškepusią vištieną tiekite su visu kepimo indu. Bulves suberkite į popieriniu rankšluosčių išklotą lėkštę ir sėskite valgyti.
Skanaus :)
27 comments
Ačiū :) Gavosi sultinga dėl sviesto ir iš pomidorų bei šoninės išsiskyrusių sulčių ;)
AtsakytiPanaikintiKerinčiai atrodo viskas, salotos, mėsa, bulvės:)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) labai lietuviškas derinys ;)
PanaikintiJamie 30 min laidas ziuredavau, eh pavydedavau visu ju tu zalumynu, kuriuos verandoj augina, indu ivairoves, kas kad ir senu.. :) Grazus skanus pietus!
AtsakytiPanaikintiKada nors ir mes turėsim savo nerealias, išsvajotas virtuves, kuriose bus ir indų ir reikiamų augalėlių ;)
PanaikintiKokie pietūs! Svajonė. Kas ką besakytų, Jamies niekada nenuvilia, bent jau manęs. Indre, labai skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiManęs dažniausiai ne :) juolab, kad mėsai, salotoms tikslumo ir nereikia :)
PanaikintiPagaliau savaitgalį prisipirkau mažų bulvyčių, vištienos ir išbandžiau - labai patiko ir man, ir kitiems ragavusiems. Apsivalgymas!
PanaikintiLabai džiaugiuosi :) manau savaitgalį ir aš kartosiu šį meniu
PanaikintiNieko neatsisakyčiau prie tokio gausaus pietų stalo :)
AtsakytiPanaikintiMielai vaišinu :)
PanaikintiNu, kodėl netilpai? Sakyčiau, kad tilpai į 30 minučių. Jamie'is irgi neskaičiuoja pasiruošimo laiko viskam.
AtsakytiPanaikintiTai va reikėjo iš anksto pasiruošt ir jo neįtraukt :]] jei taipiūrint tai tilpau tuomet :)
PanaikintiAš dabar, kad ir pusryčiams mielai porciją priglausčiau šito skanumyno :) Užsisaugau!
AtsakytiPanaikintiVėlyviems ir sotiems puikiai tiks ;) skanaus :)
PanaikintiMan patinka tai kas greitai ir lengvai pagaminama :) Na aš tinginė šiek tiek virtuvėje :)
AtsakytiPanaikintiSvarbu, kai viskas paruošta, nepamiršti sustoti prieš pradedant valgyt ;D
PanaikintiLabai spalvotai ir gardziai tu čia!
AtsakytiPanaikintiMacius aš jo tas 30 min laidas, ne, tikrai neįmanoma į laiką itilpti. Su pora dešimčių personalo - gal taip!
Na su piri piri chicken (mano versija porki - su kiauliena) be deserto tai spėjau :)
PanaikintiLabai skaniai atrodo! Būtinai išbandysiu, ačiū:)
AtsakytiPanaikintiLauksiu įvertinimo ;)
Panaikintiatrodo fantastiskai!!!!
AtsakytiPanaikintidel laiko tai labai slidus apibrezimas, juk priklauso kas kaip greitai sukasi virtuvei, visa organizacija, i puoda pilsim virdulyje uzvirusi vandeni ar salta ir lauksim kol uzvirs... kol vienas produktas kepa, galima uzsiimti kitu, o ne laukti kol reiks apversti ant kitos puses ir pan. ;)
Dėkui :)
PanaikintiO dėl laiko tai ir aš taip galvoju :) darau iš eilės, kiek galiu kol kažkas darosi, imuosi kito ir būna gerai :)
siaubas, kaip noriu, net pilvas burgzt ėmė.. kaip tik kepu vištą ir kaip visad mazochistiškai kankinu save vartydama maisto blogus :))
AtsakytiPanaikintiNa nekankink taip savęs - geriau pavalgyk ir tada skaityk apie skanėstus ;)
PanaikintiO užtenka tų 15min. vištienai iškepti?:)
AtsakytiPanaikintiNa ji kepa 5+15. Keptuvė būna gerai įkaitinta, o po to orkaitė. Man užteko. Jei abejojate visad galite pakepti ilgiau :) arba prapjauti ir pažiūrėti.
Panaikinti