Ar gali kas būti geriau savaitgaliais nei gabalėlis skanaus kekso ir stalo žaidimai? Aš manau, kad ne, ypač kai už lango tai pliurzė tai pūga...
Keksas labai klasikinis, iš senos knygos "Kepiniai" (manau daugelis ją turit, žinot ir esat išbandę). Šokolado gabalėliais ir cukatos/cukrintiniai/cukruočiai labai pagerina šį keksą, nors žinoma priedus dėti galite ir pagal save :)
Vienam keksui (apie 900g svorio):
200g sviesto arba margarino
200g cukraus
5 kiaušinių
350g miltų
3g kepimo miltelių
3 šaukštai kakavos
100g šokolado
1 citrinos žievelės
80g citrinų cukatų
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Sviestą išsukite su cukrumi, kol masė bus puri. Muškite po vieną kiaušinį vis gerai išplakdami.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių masę. Viską išsukite iki vientisos masės.
Pusę tešlos perkelkite į kitą indą ir įmaišykite citrinos žievelę bei cukatas. Į likusią tešlą įmaišykite kakavą ir gabalėliais sukapotą šokoladą.
Kepkite 50-60 minučių. Palikite ataušti skardoje.
Skanaus :)
Pagal E.Binkauskienė "Kepiniai"
P.S. Kur pirkti kulinarinio siūlo? Na tokio vištai, kumpiui surišti... Kaune jei kas žinot būtų idealu, bet tiks ir Vilnius ar Šiauliai
Keksas labai klasikinis, iš senos knygos "Kepiniai" (manau daugelis ją turit, žinot ir esat išbandę). Šokolado gabalėliais ir cukatos/cukrintiniai/cukruočiai labai pagerina šį keksą, nors žinoma priedus dėti galite ir pagal save :)
Vienam keksui (apie 900g svorio):
200g sviesto arba margarino
200g cukraus
5 kiaušinių
350g miltų
3g kepimo miltelių
3 šaukštai kakavos
100g šokolado
1 citrinos žievelės
80g citrinų cukatų
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Sviestą išsukite su cukrumi, kol masė bus puri. Muškite po vieną kiaušinį vis gerai išplakdami.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių masę. Viską išsukite iki vientisos masės.
Pusę tešlos perkelkite į kitą indą ir įmaišykite citrinos žievelę bei cukatas. Į likusią tešlą įmaišykite kakavą ir gabalėliais sukapotą šokoladą.
Kepkite 50-60 minučių. Palikite ataušti skardoje.
Skanaus :)
Pagal E.Binkauskienė "Kepiniai"
P.S. Kur pirkti kulinarinio siūlo? Na tokio vištai, kumpiui surišti... Kaune jei kas žinot būtų idealu, bet tiks ir Vilnius ar Šiauliai
12 comments
berods siūlą mačiau Pramonės maximoj, antram aukšte yra superinė virtuvės rakandų parduotuvė. arba netoli esančioj prizmoj.... vaje, tikrai žinau, kad kažkurioj vietoj iš šitų dviejų mačiau, bet abi lankiau tą pačią dieną, tad susimaišė :( dar kaip tik pagalvojau, kad ir man reikia to siūlo :) Na, jei ką, prizma nuo maximos netoli :?
AtsakytiPanaikintiEgle - ačiū, būtinai reikės apžiūrėti.
PanaikintiThomas Philips esu pirkus siūlą, gal dar ir dabar jo yra, būtų visai netoli.
AtsakytiPanaikintiKeksas atrodo fantastiškai. Aš jau renkuosi ką išsikepti kurį laisvą vakarą
Tamstos dovanotus cukatus panaudojau - ilgokai saugojau :D
PanaikintiDar jie geri buvo? Jau neatsimenu kada juos tau daviau
PanaikintiPagal instrukciją jie dar iki šių metų rugpjūčio tinkami buvo :)
PanaikintiMano vaikystės keksas :)
AtsakytiPanaikintiVisada pavykstantis ir paprastas, kai nesinori nieko įmantraus. Like :)
Taip taip - kartais reikia grįžti prie šaknų :)
PanaikintiSuperinis!! Ačiū dievui aš vakar kepiau kavos keksiukus ir kaip tik dabar darbe juos valgau su kava, nes kitaip jau būtų bala seilių ant klaviatūros :)))) Reiks ir man būtinai išbandyt, tiesiog dievinu keksus ir kesiukus, o šis (kaip ir visi tavo patiekalai) jaučiu nepaprastai gardus. Šaunuolė ;)
AtsakytiPanaikintiIndre - ačiū už gražius žodžius. Pas tave irgi viskas skanėja, tik laiko labai trūksta viską ir visur perskaityti ir pasigrožėti...
PanaikintiNerealiai pasiilgau tokio naminio kekso.. :)
AtsakytiPanaikintiMedėja - gamink būtinai :) garantuotai neliks tą patį vakarą ;)
Panaikinti