Tortas iš naujos Jamie Oliver'io knygos "Comfort food". Pavergė iš karto bevartant knygą.
Tai tikrų smaližių tortas, kurio idėja atėjo iš Karibų. Esą jo ragaudavo net kolibriai, kurie minta tik nektaru, toks jis saldus. Tad recepte rasite kiek mažiau saldaus kremo variantą - man originalus pasirodė stipriai per saldus, net ir tiekiant su nesaldžia kava. Tačiau tikrai vertas iškepti - sunkus, bananinis biskvitas su žalių citrinų kremu ir dar graikinių riešutų traškėsiu ant viršaus.
Skaniausias palaikius 1-2 paras šaldytuve.
Vienam 23-26cm tortui reikės:
350 g miltų
1 arb. š. cinamono
2 arb. š. kepimo miltelių
350 g cukraus
žiupsnio druskos
4 vidutinio dydžio sunokusių bananų
250 ml aliejaus
2 kiaušinių
vanilės
400 g geros kokybės konservuotų ananasų (žalia skardinė)
50 g graikinių ar karijų riešutų
Kremui:
300 g cukraus pudros
150 g minkšto sviesto
200 g kreminio sūrelio
2 žaliųjų citrinų
Riešutų traškėsiui:
50 g cukraus
30 g graikinių ar karijų riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių vienodas skardas atsegamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.
Persijokite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Į juos įmaišykite cukrų ir druską.
Bananus susmulkinkite rankiniu maisto smulkintuvu iki tyrės. Supilkite aliejų, įmuškite kiaušinius, įdėkite vanilės ir gerai išmaišykite. Supilkite šią masę ant miltų masės ir pamaišykite, kol neliks sausų miltų.
Ananasus nukoškite, stambius gabalus perpjaukite pusiau. Riešutus pasmulkinkite. Ananasus iš riešutus įmaišykite į tešlą.
Tešlą padalinkite į abi skardas ir kepkite 35-40 minučių, kol gražiai parus (jei kepsite vienoje skardoje - kepimo laikas apie 60-80 minučių, teks tikrinti).. Atvėsinkite 10 minučių skardoje, tada apipjaukite ir atvėsinkite ant grotelių.
Kremui išplakite cukraus pudrą su sviestu. Sudėkite kreminį sūrelį. Nutarkuokite abiejų citrinų žieveles (vienos pasilikite atskirai - papuošimui), išspauskite sultis. Sumaišykite pusę kiekio žievelės, sūrelį ir sviestinį kremą. Laikykite šaltai.
Riešutų traškėsiui suberkite į keptuvę cukraus, įpilkite šaukštą vandens. Virkite ant mažos ugnies nemaišydami, tik pasukiodami keptuvę. Kai spalva taps auksinė - suberkite riešutus. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir atvėsinkite. Po to sulaužykite gabalais arba sumalkite.
Iškeptus papločius pertepkite kremu. Viršų papuoškite riešutų traškėsiu ir likusia žalia citrinos žievele.
Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver Comfort food, 358 psl.
Tai tikrų smaližių tortas, kurio idėja atėjo iš Karibų. Esą jo ragaudavo net kolibriai, kurie minta tik nektaru, toks jis saldus. Tad recepte rasite kiek mažiau saldaus kremo variantą - man originalus pasirodė stipriai per saldus, net ir tiekiant su nesaldžia kava. Tačiau tikrai vertas iškepti - sunkus, bananinis biskvitas su žalių citrinų kremu ir dar graikinių riešutų traškėsiu ant viršaus.
Skaniausias palaikius 1-2 paras šaldytuve.
Vienam 23-26cm tortui reikės:
350 g miltų
1 arb. š. cinamono
2 arb. š. kepimo miltelių
350 g cukraus
žiupsnio druskos
4 vidutinio dydžio sunokusių bananų
250 ml aliejaus
2 kiaušinių
vanilės
400 g geros kokybės konservuotų ananasų (žalia skardinė)
50 g graikinių ar karijų riešutų
Kremui:
300 g cukraus pudros
150 g minkšto sviesto
200 g kreminio sūrelio
2 žaliųjų citrinų
Riešutų traškėsiui:
50 g cukraus
30 g graikinių ar karijų riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių vienodas skardas atsegamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.
Persijokite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Į juos įmaišykite cukrų ir druską.
Bananus susmulkinkite rankiniu maisto smulkintuvu iki tyrės. Supilkite aliejų, įmuškite kiaušinius, įdėkite vanilės ir gerai išmaišykite. Supilkite šią masę ant miltų masės ir pamaišykite, kol neliks sausų miltų.
Ananasus nukoškite, stambius gabalus perpjaukite pusiau. Riešutus pasmulkinkite. Ananasus iš riešutus įmaišykite į tešlą.
Tešlą padalinkite į abi skardas ir kepkite 35-40 minučių, kol gražiai parus (jei kepsite vienoje skardoje - kepimo laikas apie 60-80 minučių, teks tikrinti).. Atvėsinkite 10 minučių skardoje, tada apipjaukite ir atvėsinkite ant grotelių.
Kremui išplakite cukraus pudrą su sviestu. Sudėkite kreminį sūrelį. Nutarkuokite abiejų citrinų žieveles (vienos pasilikite atskirai - papuošimui), išspauskite sultis. Sumaišykite pusę kiekio žievelės, sūrelį ir sviestinį kremą. Laikykite šaltai.
Riešutų traškėsiui suberkite į keptuvę cukraus, įpilkite šaukštą vandens. Virkite ant mažos ugnies nemaišydami, tik pasukiodami keptuvę. Kai spalva taps auksinė - suberkite riešutus. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir atvėsinkite. Po to sulaužykite gabalais arba sumalkite.
Iškeptus papločius pertepkite kremu. Viršų papuoškite riešutų traškėsiu ir likusia žalia citrinos žievele.
Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver Comfort food, 358 psl.