Gera keliauti, tačiau dar geriau grįžti į savo virtuvę. Vos grįžusi namo ėmiau ruošti gardžius ir greitus pietus. Maggi renginyje gavome dovanų lapelių išbandymui namuose, tad štai pirmasis patiekalas su jais. Neturėtumėte užtrukti paruošimui ilgiau, nei iškeps vištiena. Beje prie jo labai tiko Meister Fortas alus, apie kurį rašiau anksčiau :)
2 porcijoms reikės:
300 g vištienos filė (2 gabaliukai)
2 kepimo lapelių Maggi Papyrus su česnaku (jei neturite, galite tiesiog prieš tai pamarinuoti mėsą su žolelėmis ir česnaku, bei kepti su trupučiu aliejaus)300 ml vištienos sultinio
150 ml kuskuso kruopų
1 valg. š. aliejaus
saujos vyšninių pomidorų
0,5 raudonosios paprikos
6-7 svogūnų laiškų
50 g bulgariško sūrio Brinza (galima keisti feta)
Įkaitinkite keptuvę. Vištieną šiek tiek pamuškite, dėkite į kepimo lapelius ir dėkite kepti ant vidutinės ugnies. Po 5 minučių apverskite.
Sultinį užvirkite, supilkite ant kuskuso kruopų, pavirkite 2-3 minutes ir palikite uždegtą.
Kol kuskusas verda, pomidorus perpjaukite į 4 dalis, papriką supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite.
Į kuskusą įpilkite aliejaus, sudėkite daržoves ir išmaišykite.
Į lėkštes krėskite kuskuso, dėkite po gabalėlį vištienos, užtrupinkite sūrio.
Skanaus :)
2 porcijoms reikės:
300 g vištienos filė (2 gabaliukai)
2 kepimo lapelių Maggi Papyrus su česnaku (jei neturite, galite tiesiog prieš tai pamarinuoti mėsą su žolelėmis ir česnaku, bei kepti su trupučiu aliejaus)300 ml vištienos sultinio
150 ml kuskuso kruopų
1 valg. š. aliejaus
saujos vyšninių pomidorų
0,5 raudonosios paprikos
6-7 svogūnų laiškų
50 g bulgariško sūrio Brinza (galima keisti feta)
Įkaitinkite keptuvę. Vištieną šiek tiek pamuškite, dėkite į kepimo lapelius ir dėkite kepti ant vidutinės ugnies. Po 5 minučių apverskite.
Sultinį užvirkite, supilkite ant kuskuso kruopų, pavirkite 2-3 minutes ir palikite uždegtą.
Kol kuskusas verda, pomidorus perpjaukite į 4 dalis, papriką supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite.
Į kuskusą įpilkite aliejaus, sudėkite daržoves ir išmaišykite.
Į lėkštes krėskite kuskuso, dėkite po gabalėlį vištienos, užtrupinkite sūrio.
Skanaus :)
6 comments
Aš tik neseniai atradau kuskusą, tai dabar bandau su juo įvairias variacijas :)
AtsakytiPanaikintiTavasis variantas atrodo itin gardžiai :)
Ir aš nedažnai jį gaminu :) pakelio man ilgam užtenka :)
PanaikintiMan patiktų toks nesunkus patiekalas :) vištiena, kuskusas ir dar su sūriu.. skanumas
AtsakytiPanaikintiMhm - feta duoda cinkelio :)
PanaikintiSkamba gardžiai, o dar man labai patinka, kad patiekalas toks spalvingas - šiuo metų laiku taip norisi spalvų!.. Tik aš kuskusą visuomet garinu - tuomet valgant burnoje jis pažyra į tūkstančius rutuliukų, pojūtis nepakartojamas. Tekstūra visai kitokia negu užpilto vandeniu. Žinoma, tokiu atveju patiekalą pagaminti užtrunka ilgiau, bet kai bus laiko, vis tiek siūlau pamėginti. Ir kuskusą tuomet reikia pirkti ne greito paruošimo, o kuo mažiau apdirbtas kuskuso kruopas.
AtsakytiPanaikintiAčiū už patarimus :) deja šiuo metu gyvenu tokiu grafiku, kad maisto reikia per 15 minučių ir visai nėra laiko gaminti, tad tenka naudotis kuo greitesniais metodais :)
Panaikinti