Vakar pas mus buvo ir šventė ir liūdesio diena. Šventė, nes pagaliau baigėsi egzaminai ir žinomi rezultatai (yes, nemokėsiu už mokslą ;D ), o liūdnoka, nes mano kambariokė išvyksta į Norvegiją pažiūrėt kaip erasmus studentai pusmetį gyvena... Tikrai liūdnoka, nes ji buvo geriausia su kuria pas 3 metus teko gyvent. Ta proga kepėm keksų - ji savo išleistuvėms, aš - Kalėdoms. Ji pagal šį daug kartų bandytą ir nenusibostantį receptą baltų keksiukų receptą (tik proporcijas imam tokias: 155g šokolado, 250g sviesto, 250g cukraus, 3 kiaušiniai, 2 šaukštai tarkuotų žievelių, 315 miltų, 150ml pieno), o aš pagal kitą, ne mažiau gardų.
Reikės:
170g minkšto sviesto ar margarino
170g cukraus
2 kiaušiniai
185g miltų
šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
2 šaukštai kakavos miltelių
šaukštas su kaupu aguonų
tarkuota citrinos žievelė/citrinos esencijos
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestą išplakti su cukrumi iki kol pabals. Po vieną įplakti kiaušinius. Į sviesto masę pamažu dėti persijotus miltus ir pilti pieną. Tešlą pasidalinti į tris dalis. Į vieną įplakti kakavos, į kitą aguonas ir citriną, vieną palikite be nieko. Blėką ištepti sviestu. Tešlą krauname į blėką vis dėdami rutulį skirtingų tešlų. Nebūtina išlyginti tobulai - nuo karščio pyragas išpildys visą erdvę ir iškeps vienodas. Kepti apie 40 minučių, vis patikrinti. Per Kalėdas jis bus aplietas tirpintu šokoladu ir papuoštas aukso karoliukais. Vidury bus zefyrų pusnis, o ant jos - kas žino, gal besmegenis, o gal snieguolė.
Skanaus, gražių jums švenčių ir prasmingų Naujų :)
Reikės:
170g minkšto sviesto ar margarino
170g cukraus
2 kiaušiniai
185g miltų
šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
2 šaukštai kakavos miltelių
šaukštas su kaupu aguonų
tarkuota citrinos žievelė/citrinos esencijos
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestą išplakti su cukrumi iki kol pabals. Po vieną įplakti kiaušinius. Į sviesto masę pamažu dėti persijotus miltus ir pilti pieną. Tešlą pasidalinti į tris dalis. Į vieną įplakti kakavos, į kitą aguonas ir citriną, vieną palikite be nieko. Blėką ištepti sviestu. Tešlą krauname į blėką vis dėdami rutulį skirtingų tešlų. Nebūtina išlyginti tobulai - nuo karščio pyragas išpildys visą erdvę ir iškeps vienodas. Kepti apie 40 minučių, vis patikrinti. Per Kalėdas jis bus aplietas tirpintu šokoladu ir papuoštas aukso karoliukais. Vidury bus zefyrų pusnis, o ant jos - kas žino, gal besmegenis, o gal snieguolė.
Skanaus, gražių jums švenčių ir prasmingų Naujų :)