Kai tik Facebook paskyroje pamačiau, kad Vilniaus duona iškepė forminę duoną su spelta - iš karto susidomėjau. Visi vasarą norime maitintis sveikiau, o man, kaip sumuštinių fanei, sveikesnė duona tikrai aktualu. Sako, kad spelta, tai pirmapradis grūdas, nepakitęs šimtmečius, todėl beveik nekelia alergijos net tiems, kurie alergiški įprastiems kviečiams. Džiaugiuosi, kad nesu alergiškai kviečiams, tačiau tai netrukdo nuolat ieškoti ir bandyti naujus produktus. Duona skani, turi virtų speltos grūdų. Šeštadienis buvo itin suplanuotas, tad nusprendžiau vėlyviems pusryčiams paruošti tokius sočius sumuštinius, kad galėtume lengvai sulaukti pavakarių.
2 porcijoms:
4 riekės Toste duonos "Spelta"
4 valg. š. kokybiško majonezo
mažas kuokštelis šviežios kalendros
žiupsnis šviežiai maltų pipirų
2 kietai virti kiaušiniai
2 nedideli rauginti arba marinuoti agurkėliai
Duoną paskrudinkite. Majonezą sudėkite į indelį. Kalendrą susmulkinkite, suberkite į majonezą. Ten pat suberkite ir pipirus. Išmaišykite. Padažu aptepkite duonos riekes. Kiaušinius supjaustykite ir dėkite ant vienos riekės pusės. Agurkėlius supjaustykite, dėkite ant kiaušinių ir užvožkite kita duonos rieke.
Skaniausi, kol duona šilta.
Skanaus :)
2 porcijoms:
4 riekės Toste duonos "Spelta"
4 valg. š. kokybiško majonezo
mažas kuokštelis šviežios kalendros
žiupsnis šviežiai maltų pipirų
2 kietai virti kiaušiniai
2 nedideli rauginti arba marinuoti agurkėliai
Duoną paskrudinkite. Majonezą sudėkite į indelį. Kalendrą susmulkinkite, suberkite į majonezą. Ten pat suberkite ir pipirus. Išmaišykite. Padažu aptepkite duonos riekes. Kiaušinius supjaustykite ir dėkite ant vienos riekės pusės. Agurkėlius supjaustykite, dėkite ant kiaušinių ir užvožkite kita duonos rieke.
Skaniausi, kol duona šilta.
Skanaus :)