Tinginys namuose nėra dažnas svečias. Net nežinau kodėl - juk taip paprasta - keli ingredientai ir šiek tiek laukimo. Na šis tinginys tikrai nėra kasdienis. Turtingas ir labai sotus - vienos porcijos užtektų drąsiai 12 žmonių, o gal net daugiau.
Anksčiau buvau gaminusi tik keptą tinginį su varške, bet jis skanus buvo tik šiltas - vėliau tapo sprangus. Šis kaip tik labai skanus tampa po šaldymo šaldytuve. Kitą sykį turbūt nepatingėčiau supjaustyti slyvas - jų man gal buvo šiek tiek per daug. Bet iš esmės - puikus tinginys, kuris tikrai įkvėps kitiems eksperimentams ;)
Dėl tų trupinių apačioje - norėjau būt gudri ir sukrėtusi masę į formą dar užtrupinau sausainių, kad būtų lengviau suspausti. Nors spausti buvo lengviau, tačiau jie nepersigėrė drėgme ir apvertus ėmė trupėti, vos tik pradėjau pjaustyti. Tad labai nesmerkit už aptrupintas nuotraukas :> ...
1 didelis tinginys:
100 g džiovintų spanguolių
150 g džiovintų slyvų
60 ml spanguolių trauktinės
360 g riebios varškės (geriau iš kvadratinio pakelio - ji šlapesnė)
150 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
50 g kokoso drožlių + dar šiek tiek papuošimui
360 g sausainių
Spanguoles ir slyvas nuplaukite karštu vandeniu. Didesnes slyvas perpjaukite pusiau. Sudėkite į indelį ir užpilkite spanguolių trauktine (geriausia tai padaryti iš pat ryto - tuomet vakare galėsite gaminti tinginį).
Varškę išsukite su minkštu sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei kokoso drožlėmis (patogu mikseriu su plakimo antgaliais).
Sudėkite spanguoles ir slyvas (aš supyliau ir alkoholį). Sausainius laužykite į tą patį indą. Mikseriui uždėkite tešlos maišymo antgalius ir išmaišykite masę.
Pasirinktą formą išklokite maistine plėvele, sukrėskite masę. Gerai suspauskite, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą 6-12 valandų.
Ištraukite tinginį iš formos ir papuoškite drožlėmis.
Skanaus :)
Įkvėpta R.Ničajienė "Sezoninė virtuvė"
Anksčiau buvau gaminusi tik keptą tinginį su varške, bet jis skanus buvo tik šiltas - vėliau tapo sprangus. Šis kaip tik labai skanus tampa po šaldymo šaldytuve. Kitą sykį turbūt nepatingėčiau supjaustyti slyvas - jų man gal buvo šiek tiek per daug. Bet iš esmės - puikus tinginys, kuris tikrai įkvėps kitiems eksperimentams ;)
Dėl tų trupinių apačioje - norėjau būt gudri ir sukrėtusi masę į formą dar užtrupinau sausainių, kad būtų lengviau suspausti. Nors spausti buvo lengviau, tačiau jie nepersigėrė drėgme ir apvertus ėmė trupėti, vos tik pradėjau pjaustyti. Tad labai nesmerkit už aptrupintas nuotraukas :> ...
1 didelis tinginys:
100 g džiovintų spanguolių
150 g džiovintų slyvų
60 ml spanguolių trauktinės
360 g riebios varškės (geriau iš kvadratinio pakelio - ji šlapesnė)
150 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
50 g kokoso drožlių + dar šiek tiek papuošimui
360 g sausainių
Spanguoles ir slyvas nuplaukite karštu vandeniu. Didesnes slyvas perpjaukite pusiau. Sudėkite į indelį ir užpilkite spanguolių trauktine (geriausia tai padaryti iš pat ryto - tuomet vakare galėsite gaminti tinginį).
Varškę išsukite su minkštu sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei kokoso drožlėmis (patogu mikseriu su plakimo antgaliais).
Sudėkite spanguoles ir slyvas (aš supyliau ir alkoholį). Sausainius laužykite į tą patį indą. Mikseriui uždėkite tešlos maišymo antgalius ir išmaišykite masę.
Pasirinktą formą išklokite maistine plėvele, sukrėskite masę. Gerai suspauskite, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą 6-12 valandų.
Ištraukite tinginį iš formos ir papuoškite drožlėmis.
Skanaus :)
Įkvėpta R.Ničajienė "Sezoninė virtuvė"