Mėgstate "Čili kaime" esančią grybų sriubą? Aš labai. Bet dažnai ten lankytis nėra nei noro nei laiko nei pinigų. Be to naminis variantas pigiau kainuoja ir dažnai pranoksta lūkesčius. Taip ir su šia grybų sriuba. Idėjas sėmiausi iš čia ir iš čia.
Sriubai siūlau rinktis ruduosius pievagrybius Aroma - su jais tikrai sriuba kvapnesnė ir skanesnė (bent jau man. Kas ragavo su paprastais baltaisiais irgi gyrė). Sviestą imti naująjį "Šeimininkės" su moliūgų sėklų aliejumi - švelniai sūraus skonio ir savito aromato - man labai tiko. Bet kaip ir sakiau - ir be šių priedų sriuba gaunasi puiki :)
2 porcijoms reikės:
2 mažų ar 1 didelės bulvės ("bananinė" veislė man skaniausia)
mėgstamo sultinio kubelio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
25g sviesto
1 geltonojo svogūno
1 vidutinės morkos
druskos
pipirų
250g pievagrybių
Vorčesterio padažo
šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio
apie 100ml 13% riebumo grietinėlės
džiovintų ar šviežių krapų
Užkaisti apie pusę litro vandens, ištirpinti jame sultinio kubelį. Bulvę sukapoti kubeliais ir virti sultinyje. Kai jau bus arti išvirimo sumažinti ugnį, bet palikti puode. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti sukapotą svogūną. Pakepinti. Stambiai sutarkuoti morką, suberti ant svogūnų, uždėti pusę kiekio sviesto. Užberti druskos, pipirų. Sukapoti grybus ir suberti ant morkų ir svogūnų. Įdėti likusį sviestą, užpilti Vorčesterio padažo, palikti troškintis ant mažos ugnies. Tuo metu sutarkuoti sūrį. Kai grybai jau minkšti, paragauti ar netrūksta druskos ar pipirų, suberti visą masę į puodą, kuriame verda bulvės su sultiniu. Užvirti, po truputį berti smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį ir maišyti, kad ištirptų (jei nemaišysite jis tiesiog nusės ir svils prie dugno). Supilti grietinėlę, leisti beveik užvirti. Sutrinti sriubą blenderiu ir patiekti su krapais (jei mėgstate). Mėsėdžiams galima įdėti pakepintos šoninės ar kumpio gabalėlių :)
Skanaus :)
Sriubai siūlau rinktis ruduosius pievagrybius Aroma - su jais tikrai sriuba kvapnesnė ir skanesnė (bent jau man. Kas ragavo su paprastais baltaisiais irgi gyrė). Sviestą imti naująjį "Šeimininkės" su moliūgų sėklų aliejumi - švelniai sūraus skonio ir savito aromato - man labai tiko. Bet kaip ir sakiau - ir be šių priedų sriuba gaunasi puiki :)
2 porcijoms reikės:
2 mažų ar 1 didelės bulvės ("bananinė" veislė man skaniausia)
mėgstamo sultinio kubelio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
25g sviesto
1 geltonojo svogūno
1 vidutinės morkos
druskos
pipirų
250g pievagrybių
Vorčesterio padažo
šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio
apie 100ml 13% riebumo grietinėlės
džiovintų ar šviežių krapų
Užkaisti apie pusę litro vandens, ištirpinti jame sultinio kubelį. Bulvę sukapoti kubeliais ir virti sultinyje. Kai jau bus arti išvirimo sumažinti ugnį, bet palikti puode. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti sukapotą svogūną. Pakepinti. Stambiai sutarkuoti morką, suberti ant svogūnų, uždėti pusę kiekio sviesto. Užberti druskos, pipirų. Sukapoti grybus ir suberti ant morkų ir svogūnų. Įdėti likusį sviestą, užpilti Vorčesterio padažo, palikti troškintis ant mažos ugnies. Tuo metu sutarkuoti sūrį. Kai grybai jau minkšti, paragauti ar netrūksta druskos ar pipirų, suberti visą masę į puodą, kuriame verda bulvės su sultiniu. Užvirti, po truputį berti smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį ir maišyti, kad ištirptų (jei nemaišysite jis tiesiog nusės ir svils prie dugno). Supilti grietinėlę, leisti beveik užvirti. Sutrinti sriubą blenderiu ir patiekti su krapais (jei mėgstate). Mėsėdžiams galima įdėti pakepintos šoninės ar kumpio gabalėlių :)
Skanaus :)