Yra tokių gaminių, kurie labai primena vaikystę. Kad ir šios varškinės skarutės, kurias gamindavo močiutė. Jas būtinai reikdavo užgerti pienu, o tada galėdavai tikėtis kokios istorijos apie jaunystę Vilkijoje, apie Raudonės ponus, apie tai kaip susipažino su seneliu... Ir pas močiutę visada būdavo cinamoninio cukraus, kuris man vaikui, tada buvo paslaptis...
Ingredientų mažai, o skonis pasakiškas.
Originaliai reikia imti 500g šlapios varškės, 375g minkšto sviesto ir miltų tiek, kad prie rankų neliptų. Aš dariau mažesnį variantą iš kurio išeina dvi pilnos skardos.
Apie 30 skaručių reikės:
200g šlapios 9% varškės (iš plastmasinio pakelio)
150g sviesto
virš 200g miltų
2 didelių obuolių
cinamoninio cukraus (5 šaukštai cukraus ir 1 arbatinis šaukštelis cinamono - reikės maždaug 4 kart tiek)
Pirmiausia ištrinti mediniu šaukštu varškę su sviestu iki beveik vientiso masės. Po truputį dėti miltus ir maišyti. Vis patikrinti. Kai masė beveik nebekimba imti minkyti rankomis, jas vis pamiltuojant. Kuo mažiau miltų - tuo skanesnės skarutės, tačiau tešla būna lipni. Tešla turi būti kočiojama, elastinga ir nelipti prie stalo. Jei kimba taip kaip antroje nuotraukoje - reikia dėti daugiau miltų (po tešla ir barstyti ant tešlos ir tik tada kočioti). Iškočioti tešlą iki maždaug 2 milimetrų storio sluoksnio.
Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, išpjauti sėklalizdžius. Tešlą supjaustyti kvadratėliais. Dėti po skiltelę obuolio, užberti cinamoniniu cukrumi ir užlenkti kampus. Viršų taip pat gausiai pabarstyti cinamoniniu cukrumi.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Skarutes kepti 20-30 minučių iki kol gražiai parus.
Skaniausios ką tik iškeptos, tačiau puikios ir kitą dieną.
Skanaus :)
Ingredientų mažai, o skonis pasakiškas.
Originaliai reikia imti 500g šlapios varškės, 375g minkšto sviesto ir miltų tiek, kad prie rankų neliptų. Aš dariau mažesnį variantą iš kurio išeina dvi pilnos skardos.
Apie 30 skaručių reikės:
200g šlapios 9% varškės (iš plastmasinio pakelio)
150g sviesto
virš 200g miltų
2 didelių obuolių
cinamoninio cukraus (5 šaukštai cukraus ir 1 arbatinis šaukštelis cinamono - reikės maždaug 4 kart tiek)
Pirmiausia ištrinti mediniu šaukštu varškę su sviestu iki beveik vientiso masės. Po truputį dėti miltus ir maišyti. Vis patikrinti. Kai masė beveik nebekimba imti minkyti rankomis, jas vis pamiltuojant. Kuo mažiau miltų - tuo skanesnės skarutės, tačiau tešla būna lipni. Tešla turi būti kočiojama, elastinga ir nelipti prie stalo. Jei kimba taip kaip antroje nuotraukoje - reikia dėti daugiau miltų (po tešla ir barstyti ant tešlos ir tik tada kočioti). Iškočioti tešlą iki maždaug 2 milimetrų storio sluoksnio.
Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, išpjauti sėklalizdžius. Tešlą supjaustyti kvadratėliais. Dėti po skiltelę obuolio, užberti cinamoniniu cukrumi ir užlenkti kampus. Viršų taip pat gausiai pabarstyti cinamoniniu cukrumi.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Skarutes kepti 20-30 minučių iki kol gražiai parus.
Skaniausios ką tik iškeptos, tačiau puikios ir kitą dieną.
Skanaus :)