Kai pusseserė Stephanie atsiuntė šį receptą su nuotrauka iš karto susigundžiau - mascarponė, braškės. Juolab, kad šiuos jos namie keptus pyragėlius (įtariu čia scones turėtų vadintis ;) ) parduotuvė, kurioje dirba po pamoku ėmėsi pardavinėti. Va tau ir biznis Australijoje šešiolikmečiams. Et, norėčiau ir aš ten - gal tada pabandyčiau gaminti pardavimui (ką man primygtinai siūlo pažįstami (bet manau tik todėl, kad neskaito kitų blog'ų ir nemato kooooookios ten nuotraukos ir grožiai-skanumai būna)...
Taigi 6 bandelėms reikės:
85g sviesto
225g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100g smulkaus cukraus
1 kiaušinio
2-3 šaukštų pieno
Įdarui:
200g mascarponės
2 šaukštų cukraus pudros
kelių lašų vanilės esencijos/vanilinio cukraus
vaisių: braškių, mėlynių, manieji su konservuotais persikais
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Įdėti sviestą ir trinti tarp pirštų kol pasidaro trupinukai. Kitame inde išplakti kiaušinį su pienu. Sumaišyti su miltų mišiniu. Ant miltais pabarstyto stalo suminkyti į vientisą tešlą. Neperminkyti. Iškočioti apie 1,5 centimetro storio lakštą ir išspausti 5 bandeles (nesukti spaudžiant, kad kraštai liktų statūs). Iš likučių suminkyti 6 bandelę. Kepti orkaitėje apie 10-15 minučių (tik tol kol viršus vos vos parus). Iškepusias atvėsinti ant grotelių. Kol dar šiltos - perpjauti išilgai.
Sumaišyti mascarponę su cukraus pudra ir vanile. Vaisius susmulkinti.
Ant vienos bandelės pusės tepti storai mascarponės, uždėti vaisių ir užvožti kita pusele. Jei norisi galima ir papuošti :)
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
9 comments
Oj, kaip skaniai atrodo. Kaip sudėtinga, turiu jau tiek receptų, kuriuos noriu išbandyti, o čia dar vienas :)
AtsakytiPanaikintiRecepte pamiršai įrašyti, kiek reik pieno :)
AtsakytiPanaikintiO scones aš dievinuuu, fantastiškas dalykas ir pusryčiams, ir šiaip, kai norisi pasiskanaut ko nors greit. Vietoj pieno man dar skaniau su raugintom pasukom - bandelės daar puresnės tampa :)
VIktorija - man ta pati problema ;D bet po truputi, po truputi ;D
AtsakytiPanaikintiJurgita - oi tikrai. Ačiū, pataisiau.
Aš dar norėčiau nesaldžias išbandyti. Šios kai sukietėjo pavirto sausainiais, bet irgi neblogai :) su pasukom gaminti ar valgyti?
Gaminti, vietoj pieno pilti :)
AtsakytiPanaikintiIr scones geriausia suvalgyt bent jau tą pačią dieną, nes kitą dieną jos tampa kiek sprangios, padžiūsta..
Neblogai, reiks pabandyti. Ieškau dabar gero nesaldaus recepto. Tik kiekis tada turėtų būti kokioms dviem bandelėms - daugiau nebūtų kam valgyti ;D
AtsakytiPanaikintiTuriu gerą nesaldžių receptą iš kažkokios angliškos laidos nusirašius, reiktų susirast, nes jau taiip skaniai ten viskas atrodė...
AtsakytiPanaikintiManau, valgančių atsirastų, ypač jei pareklamuotum, kaip vaivaivai skanu su sviestu ir kumpiu, ar šiaip česnakiniu sviestu, ar šiaip sūriu, ar šiaip sultiniu galų gale :))
Jurgita, labai laukčiau recepto :) o dėl valgytojų - jau išmokau pasiskaičiuot kokį penktadalį normos :)
AtsakytiPanaikintiSu tortais ir gerais saldumynais manau Australijoj čia neblogas verslas būtų. Uz gimtadienio tortą (visai nedidelį) mokėjom 50 dolerių.. :/
AtsakytiPanaikintiO siaube :O nesistebiu, kodėl jiems patiko mūsų šokoladai, nes jų tai skonis kai lenkiškų muilinių...
AtsakytiPanaikinti