Daug kas vaikystėje valgėme vaflius. Vieni juos kepėme senovinėje vaflinėje, kiti - tepėme su kaitintu kondensuotu pienu, siūlau prisiminti dar paprastesnį variantą. Tiksliau du - paprastą ir prašmatnų.
I-ajam variantui reikės:
1 pakelio stačiakampių vaflių lakštų (man skaniausi "Šiaulių duonos")
sviesto
trupučio cukraus
mėgstamos uogienės
Ką daryti viskas aišku - sviestą išsukti su cukrumi (jis turi būti vos vos saldus). Ant vieno lakšto tepti sviesto, uždengti kitu, tepti uogienę ir vėl kartoti iš pradžių, kol sutepsite visus lakštus. Paslėgti lentele ir dar kuo sunkesniu bent porai valandų. Pjaustyti ir ragauti.
II-ajam variantui reikės:
1 pakelio stačiakampių vaflių
mėgstamos uogienės
Pusės normos sviestinio kremo
Eiga ta pati, kaip prieš tai gamintų vaflių, tik šis kremas atima laiko, bet yra pasakiškai skanus.
Močiutės sviestinis kremas
Skanaus :)
I-ajam variantui reikės:
1 pakelio stačiakampių vaflių lakštų (man skaniausi "Šiaulių duonos")
sviesto
trupučio cukraus
mėgstamos uogienės
Ką daryti viskas aišku - sviestą išsukti su cukrumi (jis turi būti vos vos saldus). Ant vieno lakšto tepti sviesto, uždengti kitu, tepti uogienę ir vėl kartoti iš pradžių, kol sutepsite visus lakštus. Paslėgti lentele ir dar kuo sunkesniu bent porai valandų. Pjaustyti ir ragauti.
II-ajam variantui reikės:
1 pakelio stačiakampių vaflių
mėgstamos uogienės
Pusės normos sviestinio kremo
Eiga ta pati, kaip prieš tai gamintų vaflių, tik šis kremas atima laiko, bet yra pasakiškai skanus.
Močiutės sviestinis kremas
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus (240ml)
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 kupinas šaukštas miltų
200ml pieno
360g sviesto (kambario temperatūros)
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, vanilinu ir miltais. Pieną užkaisti ant mažos ugnies, šiam užvirus supilti kiaušinių mišinį. Virti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol pradės šiek tiek tirštėti. Atvėsinti iki tiek, kad būtų vos šiltas. Dėti po gabalėlį sviesto (ne daugiau 50g per vieną kartą) ir sukti šaukštu vis patrinant sviestą į indo kraštus. Kai visas sviestas bus sudėtas plakti mikseriu iki vientisos masės.
Kiekis - apie 400g
Kiekis - apie 400g
Skanaus :)