Gal kiek neišvaizdus, bet tikrai skanus tortas. Improvizuotas ir gamintas Karolinai.
Ne per saldus - vyšnių džemas priduoda rūgštelės, o riešutinis kremas sūrumo. Biskvitą kitą sykį daryčiau labiau kakavinį, šis buvo gal kiek per švelnus. Bet visi skoniai derėjo tarpusavyje (7 žmonės be manęs negali klysti ;) ).
Biskvitui:
3 kiaušiniai
140g cukraus
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai kakavos
120g miltų
12g kepimo miltelių
50g malto šokolado
Vyšniniam kremui:
200g 12% riebumo grietinės
1 pakelis grietinėlės standiklio
120g tiršto vyšnių džemo
2 šaukštai cukraus (pirma paragaukit, jei džemas labai saldus, gali ir neprireikti)
Varškės kremui:
200g kefyro varškės/kreminės varškės
5 šaukštai cukraus (dėkit po vieną ir ragaukit, kad būtų pagal savo skonį)
3 kupini šaukštai žemės riešutų kremo (naudoju su gabaliukais)
šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas grietinės (jei kremas per tirštas)
200ml vos saldintos juodos arbatos sulaistymui (man skaniausia Lady Silver arba Earl grey)
50g kepintų migdolų plokštelių
Biskvitas: įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kiaušinius išplakite su cukrumi kol pabals. Supilkite aliejų ir vėl išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir maltu šokoladu ir viską išplakite su kiaušinių mase. Supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą tortinę nusegamu kraštu. Kepkite 30-40 minučių, kol biskvitas gražiai parus, vidurys nebejudės, viršutiniai kraštai bus kiek atšokę o įkišus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Palikite atvėsti 10 minučių skardoje, o paskui atvėsinkite ant grotelių.
Vyšniniam kremui suplakite visus ingredientus išskyrus cukrų. Paragaukite ir pridėkite jo pagal skonį.
Varškės kremui ištrinkite varškę su grietine, riešutų kremu ir vaniliniu cukrumi. Paragaukite ir pagal skonį pridėkite cukraus. Patogiausia tai padaryti su blenderio antgaliu kuris turi indelį su peiliukais (pvz. kaip čia per vidurį).
Surinkimas: atvėsusį biskvitą perpjaukite išilgai. Dėkite pirmąjį biskvitą atgal į tortinę. Sulaistykite su puse kiekio arbatos. Užtepkite vyšninį kremą. Kitą biskvitą atverskite pjūviu į viršų, sulaistykite likusia arbata, bet ant torto dėkite pjūviu žemyn (nes jei dėsite pjūviu į viršų, bus sunku užtepti varškės kremą, jis velsis, kaip matosi nuotraukoje). Užtepkite varškės kremą, pabarstykite kepintais migdolais.
Palikite šaltai bent 4 valandoms, o geriausia per naktį.
Skanaus :)
Ne per saldus - vyšnių džemas priduoda rūgštelės, o riešutinis kremas sūrumo. Biskvitą kitą sykį daryčiau labiau kakavinį, šis buvo gal kiek per švelnus. Bet visi skoniai derėjo tarpusavyje (7 žmonės be manęs negali klysti ;) ).
Biskvitui:
3 kiaušiniai
140g cukraus
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai kakavos
120g miltų
12g kepimo miltelių
50g malto šokolado
Vyšniniam kremui:
200g 12% riebumo grietinės
1 pakelis grietinėlės standiklio
120g tiršto vyšnių džemo
2 šaukštai cukraus (pirma paragaukit, jei džemas labai saldus, gali ir neprireikti)
Varškės kremui:
200g kefyro varškės/kreminės varškės
5 šaukštai cukraus (dėkit po vieną ir ragaukit, kad būtų pagal savo skonį)
3 kupini šaukštai žemės riešutų kremo (naudoju su gabaliukais)
šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas grietinės (jei kremas per tirštas)
200ml vos saldintos juodos arbatos sulaistymui (man skaniausia Lady Silver arba Earl grey)
50g kepintų migdolų plokštelių
Biskvitas: įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kiaušinius išplakite su cukrumi kol pabals. Supilkite aliejų ir vėl išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir maltu šokoladu ir viską išplakite su kiaušinių mase. Supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą tortinę nusegamu kraštu. Kepkite 30-40 minučių, kol biskvitas gražiai parus, vidurys nebejudės, viršutiniai kraštai bus kiek atšokę o įkišus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Palikite atvėsti 10 minučių skardoje, o paskui atvėsinkite ant grotelių.
Vyšniniam kremui suplakite visus ingredientus išskyrus cukrų. Paragaukite ir pridėkite jo pagal skonį.
Varškės kremui ištrinkite varškę su grietine, riešutų kremu ir vaniliniu cukrumi. Paragaukite ir pagal skonį pridėkite cukraus. Patogiausia tai padaryti su blenderio antgaliu kuris turi indelį su peiliukais (pvz. kaip čia per vidurį).
Surinkimas: atvėsusį biskvitą perpjaukite išilgai. Dėkite pirmąjį biskvitą atgal į tortinę. Sulaistykite su puse kiekio arbatos. Užtepkite vyšninį kremą. Kitą biskvitą atverskite pjūviu į viršų, sulaistykite likusia arbata, bet ant torto dėkite pjūviu žemyn (nes jei dėsite pjūviu į viršų, bus sunku užtepti varškės kremą, jis velsis, kaip matosi nuotraukoje). Užtepkite varškės kremą, pabarstykite kepintais migdolais.
Palikite šaltai bent 4 valandoms, o geriausia per naktį.
Skanaus :)