Ruduo - man visad obuolių pyragų metas. Net keista, kad šiemet pirmąjį iškepiau taip vėlai. Proga ta, kad praeitą savaitgalį lankėmės kaime ir gavom fantastiškai skanių raudonskruosčių. Tiesa, tokį kiekį, kad paprastai suvalgyti nepavyks :)
Pyragas lengvai paruošiamas ir puikiai tiks, kai reikės sunaudoti 3-4 trynius, kadangi jame nėra baltymų.Obuolius galite keisti kriaušėmis, slyvomis, ar, kaip buvo originale, abrikosais. Rinkitės rūgštesnius vaisius - maniškis buvo toks saldus, kad kitam kartui gaminčiau dėdama mažiau cukraus (receptas jau su mažesniu cukraus kiekiu).
Maža smulkmena - pagaliau imu pratintis prie maisto svarstyklių, tad nuo šiol kiekvienas gramas - tikras :)Pyragas lengvai paruošiamas ir puikiai tiks, kai reikės sunaudoti 3-4 trynius, kadangi jame nėra baltymų.Obuolius galite keisti kriaušėmis, slyvomis, ar, kaip buvo originale, abrikosais. Rinkitės rūgštesnius vaisius - maniškis buvo toks saldus, kad kitam kartui gaminčiau dėdama mažiau cukraus (receptas jau su mažesniu cukraus kiekiu).
Obuolių pyragas su migdolais
28 cm skarda
Tešla:
200 g miltų
120 g sviesto
2 val. š. šalto vandens
žiupsnis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Miltus su sviestu ir druska išsukite kombainu iki trupinių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir išklokite formą su krašteliais.
Įdaras:
~7 obuoliai
150 ml grietinės
3 tryniai
120 g cukraus
30 g miltų
30 g migdolų plokštelių
1 valg. š. cukraus
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir sudėkite ant tešlos, padengdami visą paviršių. Grietinę sumaišykite su cukrumi, miltais ir tryniais, užpilkite ant obuolių. Kepkite 30 minučių, tuomet pyragą ištraukite, apibarstykite migdolų plokštelėmis ir kepkite dar 10-15 minučių arčiau viršutinio kaitinimo elemento, kad migdolai gražiai parustų.
Skanaus :)
Pagal Braškės su pipirais receptą