Ko gero skaniausi šašlykai, kokius teko ragauti.
Paruošė juos Rūta šiek tiek pasitardama su manim (įkalbėjau naudoti ir acto ir aliejaus ir daugiau svogūnų ;) ).
Receptas tikrai nebus tikslus, bet mėsa išėjo be galo sultinga ir skani, dėl to, kad sūdoma buvo tik prieš kepant.
2,3 kg kiaulienos sprandinės
actas
aliejus
2 geltonos citrinos
1 žalia citrina
malti juodieji pipirai
juodieji pipirai grūdeliais
aitrioji paprika
geltonas svogunas
raudonas svogunas
barbariso
druska (kitą dieną)
Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalais.
Užpilkite acto, aliejaus. Vienos geltonos citrinos supilkite tik sultis, o kitą supjaustykite riekelėmis ir sudėkite. Užberkite gerą žiupsnį maltų juodųjų pipirų, įberkite pipirų grūdeliais. Užberkite gerą šaukštą aitriosios paprikos. Svogūnus sukapokite ir suberkite. Užberkite žiupsnį barbariso. Palikite marinuotis šaltai per naktį. Iki kepimo likus ~2 valandoms - pasūdykite.
Skanaus :)
Paruošė juos Rūta šiek tiek pasitardama su manim (įkalbėjau naudoti ir acto ir aliejaus ir daugiau svogūnų ;) ).
Receptas tikrai nebus tikslus, bet mėsa išėjo be galo sultinga ir skani, dėl to, kad sūdoma buvo tik prieš kepant.
2,3 kg kiaulienos sprandinės
actas
aliejus
2 geltonos citrinos
1 žalia citrina
malti juodieji pipirai
juodieji pipirai grūdeliais
aitrioji paprika
geltonas svogunas
raudonas svogunas
barbariso
druska (kitą dieną)
Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabalais.
Užpilkite acto, aliejaus. Vienos geltonos citrinos supilkite tik sultis, o kitą supjaustykite riekelėmis ir sudėkite. Užberkite gerą žiupsnį maltų juodųjų pipirų, įberkite pipirų grūdeliais. Užberkite gerą šaukštą aitriosios paprikos. Svogūnus sukapokite ir suberkite. Užberkite žiupsnį barbariso. Palikite marinuotis šaltai per naktį. Iki kepimo likus ~2 valandoms - pasūdykite.
Skanaus :)