Nors šio savo gimtadienio proga gaminau ir tortą, bet šiandien pasidalinsiu irgi puikiu receptu-idėja.
Be galo mėgstu vištienos kepenėles - kartais užtenka druskos, pipirų, miltų ir keptuvės. O kartais norisi kažko įdomesnio. Prisiminiau, kad namie turiu idėjų knygą "Skonio žinynas" ir kažkodėl nedažnai ją naudoju, tad buvo puiki proga išmėginti kažką naujo. Nenuvylė, tad pamėginkit, jei nesikratot subproduktų :)
2-3 porcijos
300 g paukštienos kepenėlių
150 ml pieno
aliejaus kepimui
12 skiltelių česnako
žiupsnis smulkintų čiobrelių
20 ml brendžio ar romo
druskos
pipirų
Kepenėles nuplaukite, didesnes perpjaukite ir pamerkite valandai į pieną. Nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. 6 skilteles sudėkite nesmulkintas, o likusias 6 sukapokite ir atsidėkite. Sudėkite kepenėles ir kepkite uždengę ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Apverskite, užberkite čiobrelius, likusius česnakus, druskos ir pipirų. Vėl kepkite uždengę iki mėgstamo iškepimo lygio (neperkepkite, kitaip jos taps kietos ir sprangios). Galiausiai supilkite romą ar brendį, pakaitinkite dar 1 minutę ant silpnos ugnies ir tiekite. Skaniausia su bulviu koše.
Skanaus :)
Be galo mėgstu vištienos kepenėles - kartais užtenka druskos, pipirų, miltų ir keptuvės. O kartais norisi kažko įdomesnio. Prisiminiau, kad namie turiu idėjų knygą "Skonio žinynas" ir kažkodėl nedažnai ją naudoju, tad buvo puiki proga išmėginti kažką naujo. Nenuvylė, tad pamėginkit, jei nesikratot subproduktų :)
2-3 porcijos
300 g paukštienos kepenėlių
150 ml pieno
aliejaus kepimui
12 skiltelių česnako
žiupsnis smulkintų čiobrelių
20 ml brendžio ar romo
druskos
pipirų
Kepenėles nuplaukite, didesnes perpjaukite ir pamerkite valandai į pieną. Nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. 6 skilteles sudėkite nesmulkintas, o likusias 6 sukapokite ir atsidėkite. Sudėkite kepenėles ir kepkite uždengę ant vidutinės ugnies 3-4 minutes. Apverskite, užberkite čiobrelius, likusius česnakus, druskos ir pipirų. Vėl kepkite uždengę iki mėgstamo iškepimo lygio (neperkepkite, kitaip jos taps kietos ir sprangios). Galiausiai supilkite romą ar brendį, pakaitinkite dar 1 minutę ant silpnos ugnies ir tiekite. Skaniausia su bulviu koše.
Skanaus :)
4 comments
Gal nauja fotoaparata isigijai?:) grazi foto
AtsakytiPanaikintiTikrai ne - viskas su ta pačia muiline gaminama :) bet dėkui
PanaikintiUžsiPINinau :) O jei pamalus kepenėles? ...į kotlečiukus?
AtsakytiPanaikintiO jau kaip tik patinka ;) tokiai šeimininkei kaip tu manau minčių nepritrūks kaip panaudot ;)
Panaikinti