padažas

Vištienos ir brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

08:00

 Kai norėsi kažko įdomesnio pietums – išbandykite šias salotas. Galite jas patiekti gražiai išdėliotas arba sumaišytas į mišrainę – taip bus patogu neštis ir į darbą. Skanios ir neapkraunančios - rekomenduoju išbandyti.
3 porcijos
3 gabaliukai vištienos filė
druskos
pipirų
džiovinto peletrūno
aliejaus kepimui
2 saujos brokolių žiedynėlių
sauja džiovintų spanguolių
2 saujos gražgarsčių

Padažui:
2 valg. š. natūralaus jogurto
1 arb. š. neriebaus majonezo
1 skiltelė česnako
druskos
pipirų
2 arb. š. balzaminio acto

Vištienos filė pabarstykite druska, pipirais, peletrūnais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite vištienos filė į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
Puode užvirkite vandenį. Pasūdykite. Apvirkite brokolių žiedynėlius 2 minutes, tuomet perliekite šaltu vandeniu.
Džiovintas spanguoles nuplaukite po karštu vandeniu, kad jos šiek tiek suminkštėtų.
Padažui sumaišykite jogurtą su majonezu, įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite druska, pipirais ir supilkite balzaminį actą. Viską išmaišykite.
Sudėkite į lėkštes gražgarstes. Ant viršaus dėkite vištieną, brokolius ir spanguoles. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.

Skanaus :)

Receptas ruoštas tinklalapiui www.riesutai.lt .

You Might Also Like

3 comments

  1. Apie vištieną su džiovintom spanguolėm nebuvau pagalvojus, bet dabar atrodo, kad turėtų būt skanu..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai skanu ;) Kaip tik valgiau šį patiekalą pas Indrę

      Panaikinti
    2. Medėja, tikrai skanu ;) išbandyk

      Panaikinti