Tikri italai turbūt kraupsta nuo tokio picos derinio (kaip ir Anthony Bourdain), tačiau mėsos ir ananasų derinys man pats skaniausias nuo senų Šiaulių picerijos "Brodvėjaus pica" laikų, kai mano geriausia draugė parodė man "Gulio Cezare" picą. Jos niekam nukonkuruoti nepavyksta - prieskonių derinys ten būdavo tobulas, o aitrus aliejus visad padėdavo sloguojant ar po smagaus vakarėlio. Anoji pica būdavo su vištienos filė, tačiau namie dėl greitumo naudojau kiaulienos kumpį. Irgi neprastai. Svarbu, kad ingredientai jums patiktų ir būtų nesausi.
Skaičiau, kad šitokį derinį (kumpis ir ananasai) ant picos pirmas uždėjo graikas Semas Ponopaulas (Sam Ponopoulos) iš Kanados dar septyniasdešimtaisiais ir toks derinys jam išėjo per klaidą. Kad man tokią šaunią klaidą virtuvėje :)
4 porcijos/2 skardos
Tešlai:
250 ml pieno
2,5 puodelio miltų (405 tipo)
4 g sausų mielių (naudoju Fermipan)
1 valg. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
5 valg. š. alyvuogių aliejaus + dar trupučio
Viršui:
4 valg. š. geros kokybės pomidorų padažo (ne mažiau 48% pastos)
120 g tarkuoto fermentinio sūrio
7 valg. š. konservuotų ananasų gabalėlių
4 riekelių kiaulienos kumpio (skaniau iškepa raikytas, kur būna šiek tiek drėgni pradarius)
žiupsnelio Viduržemio jūros prieskonių mišinio
Tešla:
Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Supilkite į maišymo indą.
Suberkite 1 puodelį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite. Pilkite likusius miltus ir nuolat maišykite (patogiausia mikseriu su tešlos minkymo antgaliais). Tešla bus gan lipni. Patepkite aliejumi, uždenkite iš padėkite šiltai kilti bent 30 minučių.
Pica: Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kaitinimas viršus-apačia + ventiliatorius arba apačia + ventiliatorius.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Stalą šiek tiek pamiltuokite ir iškočiokite kvadratinį picos pagrindą. Perkelkite tešlą į skardą su kepimo popieriumi.
Aptepkite picos pagrindą 2 šaukštais pomidorų padažo Ant viršaus dėkite pusę tarkuoto sūrio. Išdėliokite 3,5 šaukšto ananasų gabalėlių, užplėšykite du gabalėlius kumpio.
Kepkite picą 10-12 minučių, kol sūris ištirps, o kraštai taps švelnios auksinės spalvos.
Pakartokite su likusiais ingredientais.
Skanaus :)
Skaičiau, kad šitokį derinį (kumpis ir ananasai) ant picos pirmas uždėjo graikas Semas Ponopaulas (Sam Ponopoulos) iš Kanados dar septyniasdešimtaisiais ir toks derinys jam išėjo per klaidą. Kad man tokią šaunią klaidą virtuvėje :)
4 porcijos/2 skardos
Tešlai:
250 ml pieno
2,5 puodelio miltų (405 tipo)
4 g sausų mielių (naudoju Fermipan)
1 valg. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
5 valg. š. alyvuogių aliejaus + dar trupučio
Viršui:
4 valg. š. geros kokybės pomidorų padažo (ne mažiau 48% pastos)
120 g tarkuoto fermentinio sūrio
7 valg. š. konservuotų ananasų gabalėlių
4 riekelių kiaulienos kumpio (skaniau iškepa raikytas, kur būna šiek tiek drėgni pradarius)
žiupsnelio Viduržemio jūros prieskonių mišinio
Tešla:
Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Supilkite į maišymo indą.
Suberkite 1 puodelį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite. Pilkite likusius miltus ir nuolat maišykite (patogiausia mikseriu su tešlos minkymo antgaliais). Tešla bus gan lipni. Patepkite aliejumi, uždenkite iš padėkite šiltai kilti bent 30 minučių.
Pica: Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kaitinimas viršus-apačia + ventiliatorius arba apačia + ventiliatorius.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Stalą šiek tiek pamiltuokite ir iškočiokite kvadratinį picos pagrindą. Perkelkite tešlą į skardą su kepimo popieriumi.
Aptepkite picos pagrindą 2 šaukštais pomidorų padažo Ant viršaus dėkite pusę tarkuoto sūrio. Išdėliokite 3,5 šaukšto ananasų gabalėlių, užplėšykite du gabalėlius kumpio.
Kepkite picą 10-12 minučių, kol sūris ištirps, o kraštai taps švelnios auksinės spalvos.
Pakartokite su likusiais ingredientais.
Skanaus :)
6 comments
Viena mano mėgstamiausių picų :) skaniai ir saulėtai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiNeatsivalgomoji :)
Panaikintitikrai skani.mano megstamiausia
AtsakytiPanaikintiTikiuosi bandėte ir namuose :)
PanaikintiIndre, šį penktadienį su svečiais kepėme įvairiausias picas - aš pasinaudojau Tavo patarimu ir vieną iškepiau su šviežiais ananasais. Buvo labai gardu, su malonumu skanavo net tie, kurie sakė, jog šiaip jau Havajų picos nemėgsta. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiLabai malonu skaityti. Aš ją darau tik su šviežiais, kai jų sezonas ir nepagailiu storų gabalų. Pasaka :)
Panaikinti