Kartais ima ir atsiranda receptų, kuriuos pamatai ir iš karto nori gaminti. Taip buvo su šia vištiena. Seniai norėjau pasigaminti kažką kiniško ir nesudėtingo namie ir ši variacija pasirodė labai tinkama.
Paruošite tikrai greitai - kol verda ryžiai, pagaminsite vištieną, kadangi jos marinuoti nereikia. Buvo taip skanu, kad norėjosi pakartoti dar kartą.
1/4 puodelio/apie 40-50 g anakardžių riešutų
300 g vištienos filė
žiupsnis maltų pipirų
2-3 valg. š. miltų
1 vidutinis svogūnas
2 skiltelės česnako
keli stiebai svogūnų laiškų
Padažui:
1 valg. š. sojos padažo (naudojau tamsų)
1 valg. š. austrių padažo
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelis juodųjų pipirų
1/4 arb. š. cukraus
5 valg. š. šilto vandens
Jei tieksite su ryžiais - užkaiskite juos.
Keptuvėje (geriausia Wok tipo) įkaitinkite šaukštą aliejaus.
Aitriąją papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklas, tuomet supjaustykite smulkiais gababėliais.
Apkepkite keptuvėje anakardžių riešutus ir aitriąją papriką. Atidėkite.
Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pagardinkite pipirais. Apvoliokite miltuose.
Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus ir sudėkite vištieną. Kepkite 3-5 minutes iš visų pusių, kol bus gražios aukso spalvos. Tuomet atidėkite į tuščią indą ir uždenkite.
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite.
Svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką - plonais griežinėliais. Apkepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia - pridėkite aliejaus. Sudėkite vištieną ir pakepkite 1 minutę. Tuomet sudėkite anakardžius, supilkite padažą ir leiskite pašilti apie 30 sekundžių..
Tiekite dar karštą, pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus :)
Įkvėpta Munati cooking .
Paruošite tikrai greitai - kol verda ryžiai, pagaminsite vištieną, kadangi jos marinuoti nereikia. Buvo taip skanu, kad norėjosi pakartoti dar kartą.
2-3 porcijoms:
2-3 valg. š. aliejaus kepimui
1 ilga aitrioji paprika (man pasitaikė labai švelni, jei jūsų aštri - naudokite mažiau)1/4 puodelio/apie 40-50 g anakardžių riešutų
300 g vištienos filė
žiupsnis maltų pipirų
2-3 valg. š. miltų
1 vidutinis svogūnas
2 skiltelės česnako
keli stiebai svogūnų laiškų
Padažui:
1 valg. š. sojos padažo (naudojau tamsų)
1 valg. š. austrių padažo
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelis juodųjų pipirų
1/4 arb. š. cukraus
5 valg. š. šilto vandens
Jei tieksite su ryžiais - užkaiskite juos.
Keptuvėje (geriausia Wok tipo) įkaitinkite šaukštą aliejaus.
Aitriąją papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklas, tuomet supjaustykite smulkiais gababėliais.
Apkepkite keptuvėje anakardžių riešutus ir aitriąją papriką. Atidėkite.
Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pagardinkite pipirais. Apvoliokite miltuose.
Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus ir sudėkite vištieną. Kepkite 3-5 minutes iš visų pusių, kol bus gražios aukso spalvos. Tuomet atidėkite į tuščią indą ir uždenkite.
Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite.
Svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką - plonais griežinėliais. Apkepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia - pridėkite aliejaus. Sudėkite vištieną ir pakepkite 1 minutę. Tuomet sudėkite anakardžius, supilkite padažą ir leiskite pašilti apie 30 sekundžių..
Tiekite dar karštą, pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus :)
Įkvėpta Munati cooking .
6 comments
Vištiena su anakardžiais vienas skaniausių patiekalų.. :) paprastai aš abra pirmiausia suvalgau anakardžius, arba išrankioju juos pabaigai :D
AtsakytiPanaikintiĮdomi strategija :) planuoju išbandyti ir su kiauliena
PanaikintiMes taip pat gaminam šį patiekalą, tik kartais dar ir paprikų dedam, labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiŠiandien mes irgi keisim - liūdi vienišas poras. Bet ir paprikos yra - ačiū už gerą mintį.
Panaikintiačiū! puikus receptas, labai skanu!
AtsakytiPanaikintiGenialu tai, kas paprasta :) džiaugiuos, kad patiko
Panaikinti