Nuostabūs krepšeliai gaminti žurnalui °C. Be galo skanūs, nes tokios puikios daržovės su feta sudaro puikią sąjungą. Tiks ir pietums ir vakarienei, skanūs karšti ir jau atšalę. Mėsėdžiai gali krepšelius papildyti šonine, vištiena, kumpiu ar dešra - kaip kam labiau patinka :)
5 krepšeliai arba vienas didelis pyragas.
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
80g sviesto + šiek tiek formelėms patepti
0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. druskos
1 arb. š. Provanso žolelių mišinio
0,5 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 kiaušinis
Įdarui:
1 arb. š. aliejaus
1 nedidelis svogūnas
poro žalioji dalis (apie 10 cm ilgio)
1 skiltelė česnako
200 g fetos sūrio
3 kiaušiniai
1 puodelis brokolio žiedynėlių
Dubenyje trinkite miltus ir sviestą, kol masė pavirs
trupiniais. Įmaišykite sūrį, druską, žoleles ir paprikų dribsnius. Įmuškite
kiaušinį ir greitai užminkykite tešlą. Įvyniokite ją į plėvelę ir padėkite
šaltai, kol ruošite įdarą.
Svogūną sukapokite. Porą susmulkinkite siauromis
juostelėmis. Česnaką susmulkinkite. Brokolių žiedynėlius apvirkite kol šiek
tiek suminkštės (apie 5 minutes). Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite
jame svogūną ir porą. Į dubenį sudėkite česnaką, fetą, kiaušinius ir išplakite
(gali likti fetos gabaliukų – nuo to bus tik skaniau). Ten pat sudėkite šiek
tiek atvėsintą porą ir svogūną.
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Kepimui skirtas formeles ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite iki 2-3 milimetrų storio ir išklokite formeles. Subadykite šakute. Kepkite krepšelius 10-15 minučių, kol gražiai parus.
Į iškepusius krepšelius iš karto pilkite įdarą. Išdėliokite ant viršaus brokolių žiedynėlius. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol įdaras sutvirtės.
Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Kepimui skirtas formeles ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite iki 2-3 milimetrų storio ir išklokite formeles. Subadykite šakute. Kepkite krepšelius 10-15 minučių, kol gražiai parus.
Į iškepusius krepšelius iš karto pilkite įdarą. Išdėliokite ant viršaus brokolių žiedynėlius. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol įdaras sutvirtės.
2 comments
Jau turiu brokolį šiam reikalui :)
AtsakytiPanaikintiO aš tamstos makaronus kokius 4 kartus gaminau. Ir su brokoliu ir su žiediniu kopūstu. Labai tinka man darban.
Panaikinti