Receptas pagal daugelio mėgstamą Delicious Days, tik su mažiau prieskonių. Skonis - švelniai prieskoninis, karamelinis.
Reikės:
150ml auksaspalvio sirupo
110g sviesto
50g rudojo cukraus50g baltojo cukraus
375g miltų
1,5 šaukštelio pepparkakor prieskonių (arba cinamono, imbiero, maltų gvazdikėlių mišinio)
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 didelio kiaušinio
Sirupą, sviestą ir cukrų sudėti į keptuvę ir užvirti ant mažos ugnies, kad išsilydytų cukrus (jei ir neištirps visai iki galo nieko tokio - skoniui tai įtakos neturės). Atvėsinti (bent jau iki tiek, kad būtų galima įkišus pirštą laikyti).
Miltus persijoti kartu su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska. Į miltų mišinį supilti sirupo ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinį. Gerai išsukti (nepatariu to daryti rankomis, nes tešla labai lipni). Suvynioti tešlą į plėvelę ir padėti šaltai bent porai valandų.
Tešlą iškočioti, išspausti formeles ir kepti 8-12 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Skanaus :)
8 comments
Indre, šaunuolė, labai smagūs sausainlėiai!
AtsakytiPanaikintiAčiū :) bet vis ieškau kokio kitokio recepto, nes šis nors puikiai laiko man kiek per žieminis. Gal apelsino žievelės suteiktų pavasario?
PanaikintiO sirupą pati darei ar pirkai?
AtsakytiPanaikintiPirkau - Lietuvoje parduodamas DanSucker firmos. Bet manau galima ir virti, tik nepamiršti druskos
PanaikintiIndre, tik dabar supratau, kad GP Magija - tai tavo blog'as:) Saunuole!
AtsakytiPanaikinti:) na nuotrauka atrodo visur panaši, nesikeičiau labai :]] bet smagu, kad užsukai ;)
PanaikintiO kaip tas ispaudas padarytas?
AtsakytiPanaikintiPlastmasėje išlietas tekstas ir jis įspaustas prieš kepant.
Panaikinti