Pirmas gamintas receptas iš Oliverio Italijos :)
Tikrai geras dalykėlis, draugas įvertino, kad įdaras puikiai tiktų ant crostini (paskrudintos čiabata duonos) :)
Reikės:
100g rikotos (reiktų trapios, bet naudojau paprastą, kitokios neradau)
1 citrinos žievelė smulkiai tarkuota
0,5 čili pipiro, susmulkinto be sėklyčių
2 šaukštai smulkintų šviežių mairūnų arba raudonėlių (neturėjau, naudojau džiovintą mišinį)
druska
juodieji pipirai
smulkiai tarkuoto parmezano gera sauja
10 didelių pievagrybių
alyvuogių aliejaus
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Į dubenį sudėti rikotą, citrinos žievelę, pipirą, druskos, pipirų, parmezano, prieskoninių žolelių. Viską išsukti iki vientisos masės.
Pievagrybių kotelius nulaužti. Truputį aliejaus sumaišyti su druska ir pipirais, į jį merkti grybų kepurėles ir dėti į skardą. Į kepurėles krauti rikotos mišinį, apibarstyti parmezanu ir kepti apie 15 minučių, kol parus viršus. Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver "Mano Italija"
100g rikotos (reiktų trapios, bet naudojau paprastą, kitokios neradau)
1 citrinos žievelė smulkiai tarkuota
0,5 čili pipiro, susmulkinto be sėklyčių
2 šaukštai smulkintų šviežių mairūnų arba raudonėlių (neturėjau, naudojau džiovintą mišinį)
druska
juodieji pipirai
smulkiai tarkuoto parmezano gera sauja
10 didelių pievagrybių
alyvuogių aliejaus
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Į dubenį sudėti rikotą, citrinos žievelę, pipirą, druskos, pipirų, parmezano, prieskoninių žolelių. Viską išsukti iki vientisos masės.
Pievagrybių kotelius nulaužti. Truputį aliejaus sumaišyti su druska ir pipirais, į jį merkti grybų kepurėles ir dėti į skardą. Į kepurėles krauti rikotos mišinį, apibarstyti parmezanu ir kepti apie 15 minučių, kol parus viršus. Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver "Mano Italija"
9 comments
Šio recepto dar nebandžiau, atrodo super :) Savo ruožtu siūlau išbandyt 'pasta al forno con pomodori e mozzarella', manau, nesigailėsi, jei mėgsti sūrio ir pastos derinį :) Tai mano mėgstamiausias Oliverio patiekalas (kol kas:)
AtsakytiPanaikintiMmmm atrodo neblogai :) reiks išmėginti būtinai
AtsakytiPanaikintiTaaaip, iskart supratau, kad cia Oliverio Italijos knyga :)) Nuotraukoje atrodo tic-toc kaip ir knygoje, man tai primine bulves, kurias idarau varske - sakes kaip dabar uzsimaniau ju (mm)...
AtsakytiPanaikintiMan, pamišusiai truputį dėl Italijos, šita knyga labai patinka - įtariu vyraus mano knygoje patiekalai iš čia :D
AtsakytiPanaikintiOoo, aš irgi tokia truputį Italijos ir itališko maisto fanė, todėl baisiai miela man ši knygelė :)
AtsakytiPanaikintimerginos, pagyventumėt ten, tai gal dar ir persigalvotumėt dėl savo pamišimo :D O gal ir ne.
AtsakytiPanaikintiApie grybus. Dar visai skanus, lietuviškas variantas ir toks kai reikia simple as 2*2 ir baisiai greitai - didesniu pievagrybiu kotelius išpjauti į vidū dėti tepamo sūrelio su žolelėm (kokio "Rama" ar pan.) 10-15 min į orkaitę ir vuolia. Dingsta akimiksniu nuo stalo. Ypač per gimtadienius :)
Allegra - panaršyk po http://www.academiabarilla.com/ ;) turėtum rasti daug gėrio :)
AtsakytiPanaikintiEgle
Man sitas primena sraige kai ragavau - i ja buvo ideta zoleliu surio ir pasildyta mikrobangeje valgyt reikejo :}} skonis panasus ;)
Egle, ne, gyvent nenorėčiau, nebent vasaras leisti Toskanos apylinkėse :) Dėkui, žinau italus su jų biurokratizmais ir krūvom kitų bėdų, o dar temperamento nepamirškim... :) Bent jau mane žavi: a) fantastiška architektūra, b) gamta, c) kalba, d) valgis. Patys italai tikrai ne :)
AtsakytiPanaikintiIndre, ou jes, šis puslapis jau mano įkvėpimų sąraše :))
allegra, va va :) Italai manęs irgi nežavi :) O bet tačiau, lietuvaitės tai juos dar ir kaip žavi ;D
AtsakytiPanaikintiAš tavo ketvertuką pagal save iršrikiuočiau taip: a) kalba, b) gamta, c) architektūra, d) valgis. Ech ta Italija...