Labai gardūs sausainiai. Rekomenduoju kepti iš visos normos - man išėjo 60 puikių sausainių.
Tešlai tiesiog puiki - vos vos limpanti (dėl didelio kiekio cukraus). Ką kitą sykį daryčiau šiek tiek kitaip - truputį mažinčiau cukraus ir dėčiau bent 1,5-2 šaukštus imbiero, nes norėjosi, kad labiau "kąstų" į liežuvį. Bet be jokių kalbų šie sausainiai lengvai pagaminami ir dar lengviau suvalgomi.
Jei norisi, kad vidus būtų tąsus kepkite 12-15 minučių, jei mėgstate kietus 15-20 minučių.
Išeiga apie 60 vienetų
250g sviesto ar kepinių margarino
530g cukraus (bet rekomenduoju 450 ar dar truputį mažiau)
2 dideli kiaušiniai
180g auksaspalvio sirupo ar medaus (dėjau 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus melasos)
650g aukščiausios rūšies kvietinių miltų (dėjau pusę 405 ir pusę 550)
1 šaukštas maltų imbierų (rekomenduoju 1,5-2)
žiupsnelis druskos
2 1/2 arb. š. kepimo miltelių
2 1/2 arb. š. kepimo sodos (nežinau kur jos gaut tai sėkmingai naudoju geriamąją, tiesa mažesnį kiekį + nugesinti prieš naudojimą)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinius, supilkite sirupą/medų ir vėl gerai išsukite.
Persijokite miltus su imbierais, druska, kepimo milteliais ir soda.
Suberkite miltinį mišinį į sviesto-cukraus masę ir išsukite. Tešla turi būti minkšta ir vos vos lipni.
Formuokite nedidelius kamuoliukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite tarpus, nes sausainiai nemažai plėsis.
Kepkite 12-15 minučių, o jei norisi kietesnių 15-20.
Iškepusius kelias minutes palikite skardoje, po to perkelkite ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Skanaus :)
Šaltinis: žurnalas "Virtuvė Nuo...Iki..." nr.12(31)
Tešlai tiesiog puiki - vos vos limpanti (dėl didelio kiekio cukraus). Ką kitą sykį daryčiau šiek tiek kitaip - truputį mažinčiau cukraus ir dėčiau bent 1,5-2 šaukštus imbiero, nes norėjosi, kad labiau "kąstų" į liežuvį. Bet be jokių kalbų šie sausainiai lengvai pagaminami ir dar lengviau suvalgomi.
Jei norisi, kad vidus būtų tąsus kepkite 12-15 minučių, jei mėgstate kietus 15-20 minučių.
Išeiga apie 60 vienetų
250g sviesto ar kepinių margarino
530g cukraus (bet rekomenduoju 450 ar dar truputį mažiau)
2 dideli kiaušiniai
180g auksaspalvio sirupo ar medaus (dėjau 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus melasos)
650g aukščiausios rūšies kvietinių miltų (dėjau pusę 405 ir pusę 550)
1 šaukštas maltų imbierų (rekomenduoju 1,5-2)
žiupsnelis druskos
2 1/2 arb. š. kepimo miltelių
2 1/2 arb. š. kepimo sodos (nežinau kur jos gaut tai sėkmingai naudoju geriamąją, tiesa mažesnį kiekį + nugesinti prieš naudojimą)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinius, supilkite sirupą/medų ir vėl gerai išsukite.
Persijokite miltus su imbierais, druska, kepimo milteliais ir soda.
Suberkite miltinį mišinį į sviesto-cukraus masę ir išsukite. Tešla turi būti minkšta ir vos vos lipni.
Formuokite nedidelius kamuoliukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite tarpus, nes sausainiai nemažai plėsis.
Kepkite 12-15 minučių, o jei norisi kietesnių 15-20.
Iškepusius kelias minutes palikite skardoje, po to perkelkite ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Skanaus :)
Šaltinis: žurnalas "Virtuvė Nuo...Iki..." nr.12(31)
12 comments
Atrodo be galo gardžiai! aš juos irgi buvau nusižiūrėjusi, bet kažkaip tingiu kepti sausainius :) Pyragus paprasčiau - šliopt į vieną skardą ir viskas :)
AtsakytiPanaikintiĮtariu, kad turi būti skanūs, nes tokius kepu šokoladinius :) Ir imbieras, ir šokoladas labai tinka belaukiant Kalėdų!!!!
AtsakytiPanaikintiVilma1 :) - aš irgi truputį tingiu. Na bet šie tiesiog žiūrėjo į mane iš žurnalo ir prašėsi būti iškepami :D be to jie gan greit pasidaro - kamuoliukas tekšt ir kepi. Nereikia gražiai formuoti, nes vistiek apsilydys ir susiformuos koks reikia :)
AtsakytiPanaikintiVilma2 :) - tikrai skanūs. Aš labiau mėgstu traškius ir kietus, tai likusias partijas kepiau ilgiau. Puikus saldėsis prie nesaldžios kavos ar arbatos :)
Bet tai šitoks kiekis kepimo miltelių ir plius antra tiek sodos. Bendroje sumoje - 5 šaukšteliai??? Man kažkaip atrodo, kad turi jaustis sodos skonis labai. Bet turbūt imbieras užgožia.
AtsakytiPanaikintiKas skaitote rusiškai, štai labai naudingas straipsnis apie kepimo miltelius, kaip ir kokias kiekiais juos teisingai naudoti: http://lapatissiere.livejournal.com/35073.html
Birute - turiu prisipažinti, kad deja padauginau kepimo miltelių ir to pasekoje dėjau mažiau sodos (mhm vakarais šaukštai su šaukšteliais maišosi, net žiūrint tiesiai į receptą :D ). Rusiškai šiek skaitau, būtinai pasinaudosiu patarimu
AtsakytiPanaikintiNubyrėjo man šitų sausainių maišelis. Puikūs tiesiog! Bet tu visiškai teisi, imbiero norisi daugiau :)
AtsakytiPanaikintiMan atrodo, kad jie būtų tobula dovana sausainių mylėtojams :) Aš bent jau tikrai nesupykčiau tokių gavus :D
AtsakytiPanaikintiBeata - vat pabandyk ir duosi man paragaut su daugiau imbiero ;)
AtsakytiPanaikintiKarolina - tikrai nebloga dovana. Manau jie 5-6 dienas gerai laikytųsi, tie kur gerai iškepti :)
Nuostabus receptas! Dekoja visa seima :) kepiau su daugiau imbiero, dar idejau truputi muskato malto ir kardamono :)
AtsakytiPanaikintiNuostabu, pasaka :) labai geras receptas..
P.S. Sodos man nebuvo per daug, viska dejau pagal recepta ir jos tikrai nesijaute :)
Dar karta dekoju uz puiku receptas, kuris jau isbandytas ir issaugotas :)
Ernesta
Ernesta - dėkoti reikia Virtuvės žurnalui. Na man gal truputį už korekcijas :>
AtsakytiPanaikintiLabai malonu girdėti, kad buvo išbandyti ir patiko - jie to tikrai verti :)
Klausimas... jeigu tesla pabutu kameroje ilgeliau, pvz,pora dienu, ar nieko tokio?....
AtsakytiPanaikintiManau, kad nieko tokio :) tik leiskit tešlai bent pusdienį atšilti ir permaišykit
Panaikinti