Vilmos pasiūlyta idėja, kur panaudoti figų džemą. Greita ir skanu. Tiesa man norėjosi daugiau sūrio ir mažiau džemo (kitą sykį taip ir darysiu). Norint ne tokio sumuštiniško efekto naudokit sluoksniuotą tešlą. Aš šios neturėjau, bet balta česnakinė duonelė tam irgi puikia tiko :)
Reikės:
sluoksniuotos tešlos/bagetės arba ragelio
figų džemo
citrinos sulčių
ožkos pieno sūrio (naudojau kreminį)
prieskonių
Viskas paprasta - tešlą susidalinti norimomis formelėmis/duonelę supjaustyti apie 1cm storio apskritimais. Tepti figų džemo, ant viršaus dėti sūrio gabalėlį. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus (jei tešla apie 15-20 min, jei bagetė apie 6-10min). Iškepus pabarstyti mėgstamais prieskoniais (man čia puikiai tiko čiobrelis ir mairūnas).
Skanaus :)
P.S.
Nuo šiol pildysiu dar vieną skiltį skirtą super greitiems patiekalams. Tokius rasite prie "Mažiau nei 5 produktai". Tikiuosi bus naudinga. Druska, pipirai ir aliejus į produktų skaičių neįeina ;)
PISTACIJŲ TIRAMISU
Prieš 3 valandas
18 comments
ir aš neatsisakyčiau :)
AtsakytiPanaikintiEi, tai mielos kaunietės, prašom užsukit pas mane į svečius pirmadienio pavakarę, m? :)
AtsakytiPanaikintiOj, dūšią už tokią užkandėlę atiduočiau...:) Dar siūlau pabandyti į figų džemą įdėti truputį pasmulkintų (į kelias dalis) graikiškų riešutų - Korsikoj šito stebuklo ragavau:)
AtsakytiPanaikintiJurga
Jurga ir valgyt su sūriu ar be? :)
AtsakytiPanaikintiSkaniu tu cia uzkandeliu pastaruoju metu pagamini.. :) Net gaila, kad as ne kauniete :D
AtsakytiPanaikintiAčiū :) kai laikas spaudžia tai taip ir tenka maitintis - duona+kažkas ;D
AtsakytiPanaikintimmm... kaip skaniai cia viskas.... noreciau!
AtsakytiPanaikintiNeringa - pas tave visad skanu, tik aš po senovei negaliu palikti komentarų/paklausimų :(
AtsakytiPanaikintiIndre, smagu, kad idėja tiko ir patiko. Sumuštininis variantas irgi gerai skamba. ;)
AtsakytiPanaikintiPatiko - tik man sūrio daugiau, o figos lai būna malonus prieskonis :)
AtsakytiPanaikintiP.S. tikiuosi jau šiandien ar ryt gausi dovanėlę :)
Skanu!
AtsakytiPanaikintiO dzema darei pati?
AtsakytiPanaikintiŽivile ;)
AtsakytiPanaikintiMedėja - deja ne, gavau dovanų. O ir gyvas figas tik vieną kartą gyvenime valgiau :> nemanau, kad iš Lietuvoj parduodamų gautųsi skanus džemas...
Man labai patinka visi tokie sumuštinukai...tikras gėris, kai ateina svečiai :)tik iš kur džemo gauti :(?
AtsakytiPanaikintiIndre, į figų džemą įdėjus graik.riešutų, geriausia bent pora val. palaikyti - tuomet riešutai truputį suminkštėja (aš tai kartais laikau ir kelis mėn. šaldytuve) ir tuomet šitą reikalą siūlau valgyti kaip pagardą prie mėgiamo sūrio, galima ir nekepto, plius taurė vyno:) Dar esu ragavusi pirktinį figų džemą su balzamiku - labai patiko, tik dar nepabandžiau pati pasidaryt, o skonis super - balzamiko actas "atsveria" džemo saldumą. Niam:)
AtsakytiPanaikintiJurga
Sima - manasis iš Bulgarijos. Hmm Iki dažnai turi visokių įdomių uogienių - gal verta ten pažiūrėt? Arba visokiose gurmanų parduotuvėse - Kaune tai senamiesčio krautuvėlėj arba buon giorgo parduotuvėlėje prie velnių muziejaus... Gal kažką turi tokio? Nes pati tai figas Prancūzijoj valgiau, augino žmonės pas kuriuos buvoms apsistoję.
AtsakytiPanaikintiJurga - oho tikrai gardžiai skamba. Actas yra gėris - nekantrauju surasti kokį gerą receptą savo pipirų/pomidorų actui :)
Gal iš džiovintų išeitų padaryt kokį džemą? Jos labai neblogai suverda, dariau kartu su tamarindu kažkada.
AtsakytiPanaikintiJei išbandysi - būtinai pasidalink rezultatais :) tikrai įdomu :)
AtsakytiPanaikinti