Mano kursiokė Agnė kepa puikų pyragą visoms progoms. Spėju jis dar iš mamos išmoktas, nes matai stiklinėmis, kas buvo populiaru senesniais laikais...
Vienam gaiviam pyragui reikės:
Tešlai:
3 stiklinių miltų (stiklinė 240ml)
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
0,5 stiklinės cukraus
200g tikro sviesto
1 didelio kiaušinio (recepte jo nebuvo, bet man tešla nenorėjo klijuotis, taigi jis čia išgelbėjo)
Įdarui:
1 citrina
400g riebios varškės
3-4 dideli kiaušiniai (priklauso nuo to kokio įdaro norite - jei norisi, kad jis būtų pjaustomas dėkite 3 arba mažiau, jei norisi puresnio, minkštesnio - 4)
1 stiklinė cukraus
Tešlai skirtus ingredientus (išskyrus kiaušinį) sudėkite į dubenį ir kapokite peiliu iki kol pavirs trupiniais. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite iki vientisos masės. 2/3 tešlos išklokite kepimo formą (23-26 cm tikrai užteks). Subadykite tešlą šakute.
Nuplikykite citriną ir gerai nušveiskite su druska (todėl rekomenduoju rinktis ekologišką, kad nebūtų baisu valgyti žievelės ;) ). Sutarkuokite ją visą stambia tarką (nepamiršti išimti sėklyčių). Sumaišyti citriną su likusiais ingredientais ir gerai išplakti.
Supilti masę ant tešlos. Likusią tešlą užtarkuoti ant viršaus.
Kepti 1-1,5 valandos iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinti ir bent 6 valandas palaikyti šaldytuve.
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
13 comments
berods esu jį gaminusi, tikrai paprasta ir gardu :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai gundančiai, jau įsivaizduoju, koks gėris šis pyragas yra per mano 5 valandos skanumynų- kavos pertraukėlę. Labai labai noriu...
AtsakytiPanaikintiŽivile - čia turbūt vienas tų senų gerų receptų ;)
AtsakytiPanaikintiKotryna - tikrai pamėgink. Galima ir per pus mažesnę normą gaminti, jei nereikia tokio didelio - lengvai pasidalina ;)
Tokį panašų visos esam ne sykį kepę, kol nebuvo mados receptų internete ieškoti. Garantuotas pavykęs reikalas
AtsakytiPanaikintiDalia - na man šis buvo naujiena atrasta barake, nes mama kepdavo tik meduolinį pyragą ir obuolių, o močiutė dažniausiai trupininį, obuolių arba kokį improvizuotą tortą :)
AtsakytiPanaikintiNe visai į temą, bet mano visi ir visada Pyragai ir Ko stiklinėmis matuojami :))) Senas įprotis :)
AtsakytiPanaikintiNoriu gabalėlio ir katiną 'paminkyt' - oi, kaip pasiilgau savo pūkuočiaus..
Jurgita - o aš kaip tik tik ta stikline kur skirtingi dalykėliai gramais nurodyti moku matuot :)
AtsakytiPanaikintiIneta - katinas mano mieliausio. Aš jokio neauginu...
aj aj aj.. taip ir norėtųsi dabar dantis suleisti į šį purų varškinį gėrį... :)
AtsakytiPanaikintiMademoiselle - jei atvyksti iki Molėtų - dar gabalėlį turiu, pasidalinčiau :)
AtsakytiPanaikintiKoooks pyragas! Aš matau, kad man labai patiktų :) Kaip ir tam katinėliui, kuris, matau, jau taikosi į gabalėlį :))
AtsakytiPanaikintiAsta - ačiū! O Pilkė turbūt labiau tikrina ar mėsos jame nepaslėpta ;D
AtsakytiPanaikintiDeja deja.. šiek tiek sunkoka iš Stambulo iki Molėtų nusigauti.. :) bet prisiminsiu šį pasiūlymą, kai kitą kartą prasuksiu pro Molėtus, važiuodama į kaimą ;)
AtsakytiPanaikintiSutarta ;)
AtsakytiPanaikinti