Valentino dienos proga sugalvojau, kad būtų smagu padovanot ne kokias kvailas širdeles, o saldainius. Receptas nelabai sudėtingas, išeiga apie 30 vienetų.
Saldainiams:
200ml grietinėlės
300g juodojo šokolado 70proc min.
50g sviesto
50g cukraus
Šaukšto degtinės
Įdarui:
100g abrikosų
200ml vandens
100ml cukraus
100ml degtinės
Kakavos miltelių
Užvirti grietinėlę, į ją sudėti sviestą, cukrų, sutarkuotą šokoladą. Įpilti degtinę. Palikti šaldytuve porai valandų.
Abrikosus sukapoti. Užvirti vandenį, suberti cukrų, abrikosus. Virti kol vandens labai sumažės. Baigus supilti degtinę ir palikti atvėsti.
Iš šokolado masės formuoti gan storus blynelius (pasemti maždaug vieną abatinį šaukštelį), į vidų dėti abrikosus ir padaryti rutuliukus. Juos apvolioti kakavoje. Geriausia dirbti bent dviese - vienas su pirštinėmis semtų šokolado masę ir daryti blynelius bei rutuliukus, o kitas pirmajam įdėtų abrikoso gabalėlį ir apvoliotų kakavoje. Mes darėme trise :)
300g juodojo šokolado 70proc min.
50g sviesto
50g cukraus
Šaukšto degtinės
Įdarui:
100g abrikosų
200ml vandens
100ml cukraus
100ml degtinės
Kakavos miltelių
Užvirti grietinėlę, į ją sudėti sviestą, cukrų, sutarkuotą šokoladą. Įpilti degtinę. Palikti šaldytuve porai valandų.
Abrikosus sukapoti. Užvirti vandenį, suberti cukrų, abrikosus. Virti kol vandens labai sumažės. Baigus supilti degtinę ir palikti atvėsti.
Iš šokolado masės formuoti gan storus blynelius (pasemti maždaug vieną abatinį šaukštelį), į vidų dėti abrikosus ir padaryti rutuliukus. Juos apvolioti kakavoje. Geriausia dirbti bent dviese - vienas su pirštinėmis semtų šokolado masę ir daryti blynelius bei rutuliukus, o kitas pirmajam įdėtų abrikoso gabalėlį ir apvoliotų kakavoje. Mes darėme trise :)
Gavosi tikrai puikaus skonio saldainiai. Manau puikus skonis būtų įdėjus riešutų ir vaflių, nes šių suvalgyti daug neišeina :)
Pagal: Deko žurnalas 2009 vasario mėnuo
0 comments