Po savaitgalio Vilniuje pastebėjau, kad kai kurie produktai prašosi būti suvalgomi arba išmetami. O ir senutė Snaigė grasina atitirpti be mano žinios... Teko kraustyti šaldytuvą ir pribaiginėti likučius. Apžvelgus turinį receptas pats lipdytis pradėjo, tik nebuvau tikra ar tinka į vidų dėti avokadą - lyg ir nebuvau girdėjusi, kad kažkas jį keptų. Todėl labai nudžiugau radusi šį receptėlį , kuris visai atitiko tai, ką turiu. Nedėjau tik vištienos - tokių dalykų šaldytuve neužsilieka, o ir vasarą pas mane rasti mėsos sudėtinga - yra daug kitų skanesnių dalykų :)
Taigi reikės:
pakelio sluoksniuotos tešlos (mielinė, bemielė, filo - kokią tik mėgstate)
raudonojo svogūnojuodųjų alyvuogių (apie 150g)
gerai prinokusio avokado (rekomenduoju palaikyti bent dieną kambario temperatūroje, kad būtų pats tas)
saulėje džiovintų pomidorų (apie 70g)
fetos (apie 200-250g)
džiovintų ar šviežių čili pipirų (susmulkintų)
1 kiaušinio
Tešlą atšildykite kambario temperatūroje.
Sukapokite svogūną, alyvuoges, avokadą, pomidorus. Sumaišykite su susmukinta feta ir čili iki vientisos masės. Išplakite kiaušinį ir įmaišykite į mišinį. Tešlą supjaustykite kvadratėliais, dėkite po gerą šaukštą mišinio ir gerai užspauskite kraštus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol gražiai parus.
Skanaus :)P.S. Blog'as under construction, nes anas skinas tapo nebeveikiantis (dėl ko man labai liūdna :( ).
PISTACIJŲ TIRAMISU
Prieš 2 valandas
4 comments
Labai skaniai skamba, bandysim. Tik be alyvuogių :)
AtsakytiPanaikintiIr kaip pavyko/patiko? :)
AtsakytiPanaikintiPavyko puikiai, tikrai :)
AtsakytiPanaikintiAnyta valgydama pagalvojo, kad anie su vištiena (jaučiu, kad pomidorai ją suklaidino)
Smagu girdėti ;) gali būti dėl pomidorų - jie tokie su riebaliuku, ta odelė dar :D
AtsakytiPanaikinti