Kai pamačiau naują Jamie O laidą "30 minute meals" jau žinojau, kad kažką tikrai gaminsiu. Susiradusi iš kur siųstis serijas ir vos pamačiusi pirmą net aiktelėjau - negi tikrai galima taip greitai paruošti skanią vakarienę? Pasirodo galima :) šis receptas buvo su vištiena, tačiau jau iš anksčiau turėjau kiaulienos ir labai norėjau išbandyti. Rezultatas nenuvylė.
Viską pradėti reikia nuo bulvių virimo, tada pereiti prie mėsos, padažo, ir kai mėsa bus orkaitėje imtis bulvių salotų.
Būtinas inventorius: rankinis arba stalinis smulkintuvas
Bulvių salotoms reikės:
Bulvių (1 tradicinės, 2 saldžiųjų, bet puikus skonis ir vien su tradicinėmis lietuviškomis)
pusės citrinos
50g fetos sūrio
pusės raudono čili pipiro
kalendros (nedėjau)
druskos
pipirų
aliejaus
Piri piri padažu pagardintai mėsai reikės:
Mėsos (4-8 gabalėlių) (jei naudosite paukštieną imti su odele)
druskos
pipirų
1 raudona paprika
1 geltona paprika
Padažui:
įvairių čili pipirų (naudojau po pusę žalio, raudono ir geltono)
1 raudono svogūno
4 česnako skiltelių (išspausti arba smulkiai sukapoti)
2 citrinų žievelių (smulkiai tarkuotų)
1 citrinos sulčių
4 valgomųjų šaukštų vyno atcto
2 šaukštelių paprikos miltelių (naudojau saldžios, rekomenduojama rūkytos)
1-2 sauja šviežio baziliko (neturėjau, dėjau džiovinto)
2 šaukštų Vusterio (worchestire) padažo
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
pusės stiklinės vandens vandens
Mėsą supjaustyti norime dydžio kepsniais, suraižyti grotelėmis. Dėti į įkaitintą keptuvę (jei tai paukštiena - odele į apačią, jei kiauliena - įpilkite šaukštą kitą aliejaus, kad nesviltų). Pagardinti druska ir pipirais. Pakepus apie 7 minutes apversti.
Padažo ingredientus susmulkinti rankiniu smulkintuvu arba virtuviniu kombainu (pirmiausia smulkinti kietus ingredientus, vėliau sudėti sultis, padažus). Viską susmulkinus būtinai paragauti, jei trūksta - įdėti druskos, pipirų.
Vanduo dedamas todėl, kad kepant jis nugaruoja.
Padažą pilti į orkaitei skirtą indą, sudėti į jį apkeptus mėsos gabalėlius. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa sudėti gabalėliais supjaustytą papriką ir šiek tiek apkepti. Apkepusia papriką dėti į indą su mėsa ir viską kepti orkaitėje apie 10-15 minučių.
Bulvių salotoms Jamie siūlo jas virti mikrobangėje įdėjus į indą supjaustytas gabalais bulves su puse citrinos ir apdengus indą plėvele. Aš ruošiau tradiciškai (vien dėl to, kad dujos pigesnės nei elektra, kurią mikrobangė puikiai ryja).
Pjaustymo lentelę pašlakstyti aliejumi, pabarstyti pipirais. Ant jos sutrupinti apie 50g fetos sūrio. Susmulkinti čili pipirą, viską sumaišyti. Išvirusias bulves dėti ant lentelės ir smulkinti kartu su feta ir pipiru. Išspausti citrinos sulčių. Jei atrodo sausoka - pagardinti aliejumi. Pasakiško skonio salotos.
Iškepus mėsai viską tiekti į stalą.
Manau šis padažas taps vienu mano mėgtamiausių - lengva paruošti ir puikiai subalansuotas skonis.
Skanaus :)
P.S. išvyksiu, todėl bent porą savaičių įrašų nebus. Bet po atostogų tikiuosi turėsiu, ką papasakoti, parodyti, pasidalinti.
Pilnas receptas čia
PISTACIJŲ TIRAMISU BE KIAUŠINIŲ
Prieš 2 valandas
7 comments
Indre, geros, smagios, įsimintinos tau kelionės! :)) Lauksim grįžtant su didžiuliu glėbiu įspūdžių :)
AtsakytiPanaikintiO šito patiekalo tai man pavadinimas labai patinka - piri piri porki - verčia šypsotis :))
Asta - ačiū :) aš to irgi labai tikiuosi
AtsakytiPanaikintiMama iš pavadinimo irgi juokėsi ;D
Kaip burtažodis.
AtsakytiPanaikintiPiri piri porki,
Nepavirski tortu. :D
Ir panašiai. Iškart gyvent smagiau.
O dėl kelionės - įspūdžių ir gero oro. :)
Ineta - aha ;D
AtsakytiPanaikintiInsolente - gerai čia surimavai. Manau nuo šito tortu nepavirsi, bet verta apsidrausti ;D
That looks delicious! Yummy!
AtsakytiPanaikintiCheers,
Rosa
Man ir pavadinimas labai patinka - toks žaismingas :D turėtų maniškiams valgytojams patikti ;)
AtsakytiPanaikintiRosa - thank you
AtsakytiPanaikintiSima - tinka tinka 'porkis' čia