Na kaip ilgai skundžiausi, kad nemoku pagaminti virtinukų. Atrodo viską pagal instrukciją - mamos, Jamie O, tetos... Ir vis tešla ne tokia, kokios norisi. Na bet ne veltui sako, kad kartojimas mokslų motina. Pagaliau ir man pasisekė pagaminti tokią virtinių tešlą apie kokią svajojau - minkštą, tamprią, gerai susiklijuojančią.
16-20 virtinukų:
1 kiaušinis
25 ml vandens
1 valg. š. grietinės
1 arb. š. aliejaus
druskos
1 stiklinė miltų + kočiojimui (550D tipo)
1 kiaušinis suplaktas su 1 šaukštu vandens (kad tešla geriau sukibtų)
Įdarui:
virto kumpio
sūrio
petražolių
baziliko
česnako skiltelė
pipirų
Nedideliame dubenyje suplakite kiaušinį, vandenį, grietinę ir aliejų. Suberkite druską ir miltus. Užminkykite minkštą, vos vos limpančią tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.
Įdarui smulkiai supjaustykite kumpį ir sūrį, susmulkinkite žoleles, įspauskite česnako skiltelę. Viską sumaišykite ir pagardinkite pipirais.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiokite tešlą iki kol ji taps beveik permatoma (nepamirškite ir apversti, kad neprikočiotumėte prie stalo). Atpjaukite juostelę kurioje tilptų 4-5 virtiniai. Dėkite vienodais atstumais įdaro, tarpus ir kraštus plonai patepkite kiaušinio plakiniu. Užlenkite tešlą ir gerai prispauskite ten, kur turės atsiskirti virtiniai bei sukibti kraštai. Supjaustykite. Arba naudokite šešiakampę virtinių formą.
Paruoštus virtinius virkite karštame pasūdytame vandenyje 2-3 minutes.
Tiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
Skanaus :)
Pagal šį receptą.
16-20 virtinukų:
1 kiaušinis
25 ml vandens
1 valg. š. grietinės
1 arb. š. aliejaus
druskos
1 stiklinė miltų + kočiojimui (550D tipo)
1 kiaušinis suplaktas su 1 šaukštu vandens (kad tešla geriau sukibtų)
Įdarui:
virto kumpio
sūrio
petražolių
baziliko
česnako skiltelė
pipirų
Nedideliame dubenyje suplakite kiaušinį, vandenį, grietinę ir aliejų. Suberkite druską ir miltus. Užminkykite minkštą, vos vos limpančią tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.
Įdarui smulkiai supjaustykite kumpį ir sūrį, susmulkinkite žoleles, įspauskite česnako skiltelę. Viską sumaišykite ir pagardinkite pipirais.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiokite tešlą iki kol ji taps beveik permatoma (nepamirškite ir apversti, kad neprikočiotumėte prie stalo). Atpjaukite juostelę kurioje tilptų 4-5 virtiniai. Dėkite vienodais atstumais įdaro, tarpus ir kraštus plonai patepkite kiaušinio plakiniu. Užlenkite tešlą ir gerai prispauskite ten, kur turės atsiskirti virtiniai bei sukibti kraštai. Supjaustykite. Arba naudokite šešiakampę virtinių formą.
Paruoštus virtinius virkite karštame pasūdytame vandenyje 2-3 minutes.
Tiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
Skanaus :)
Pagal šį receptą.
14 comments
oo, kaip norėčiau.. su varške :) bet ir tavieji tiktų, paaasaka.
AtsakytiPanaikintiIr aš su varške labiau mėgstu, bet čia duoklė mėsėdžiams :]]
AtsakytiPanaikintiJez uzpavydejau ♥ Neturiu as tiek laiko ieskoti tos tobiaulios teslos, veliau ja gerai kocioti...bet po tpokiu irasu tik seiles begti pradeda...kokia saunuole tu!
AtsakytiPanaikintiLabai rekomenduoju šitą išbandyti. Aš irgi ilgokai kankinausi, bet manau dabar galiu drąsiai sakyti - čia ji. :)
PanaikintiVisai neblogai atrodo tie virtinukai..va as tai tikrai nemoku ju gamint :D
AtsakytiPanaikintiJei nemoki taip kaip ir aš nemokėjau - siūlau būtinai pamėginti. Šiek tiek pasitreniravus bent sau porciją pagaminsi ;)
PanaikintiKaip užsimaniau tų naminių virtinukų :) labai skaniai atrodo
AtsakytiPanaikintiAčiū už komplimentus :)
PanaikintiButinai pabandysiu!!! ;)
AtsakytiPanaikintiŠaunu :)
PanaikintiNa, man reikėjo kur kas daugiau miltų nei 1 stiklinės.. :) 2 ar 3!
AtsakytiPanaikintiHmmm na gal kiaušinis buvo didokas? :) svarbiausia, kad viskas pavyko :)
PanaikintiO ko čia bijoti, pirma netingėkite o antra nebijokit eksperimentuoti. Va pažiūrite ir seilės renkasi tad pradėkite gaminti. Juk naminiai ir pirktiniai skiriasi tai kaip diena ir naktis. O įdarus galite daryti visokius, pagal skonį ir turimus produktus. Man labai patinka virtinukai su varškę, bulvėm, tarkuotom bulvėm, kepenėlėm, uogom. O ypač skanūs būdavo tokie dideli virtinukai su kaimišką naminę varške užpilti grietinės-sviesto padažu. Jei nesuvalgai tai kitą dieną pasikepini tai dar skanesni apskrude.
AtsakytiPanaikintiTad sėkmės gamyboje ir žinokite kad be darbo nebus skanių virtinukų...
Na kaip matot bandžiau ne kartą ir radau savo tobulą receptą - nuo šiol reikia ne sėkmės, o produktų :)
Panaikinti