Pasak žurnalo Вкусно и полезно lietuviai valgo šitaip įdarytus burokėlius su midijomis. Midijų neturėjau, tad pasirinkau veganišką variantą. Manau pridėjus silkės šis patiekalas šauniai puikuotųsi ant be kurio Kūčių stalo, žinoma reiktų eliminuoti pomidorus :). O ir be silkės buvo skanu ;) .
8 įdarytoms puselėms:
4 virti burokėliai
aliejus
1 svogūnas
2 vidutinės morkos
1 pomidoras
druska
pipirai
Burokėlius perpjaukite pusiau. Atsargiai išskobkite burokėlių vidų.
Svogūną sukapokite. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pomidorą supjaustykite gabalėliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite svogūną, kol taps beveik skaidrus. Suberkite morkas ir pomidorą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą dėkite į išskobtas puseles. Skanu ir šilti ir šalti. Tiekite su duona.
Skanaus :)
Pagal Вкусно и полезно 2012 10
8 įdarytoms puselėms:
4 virti burokėliai
aliejus
1 svogūnas
2 vidutinės morkos
1 pomidoras
druska
pipirai
Burokėlius perpjaukite pusiau. Atsargiai išskobkite burokėlių vidų.
Svogūną sukapokite. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pomidorą supjaustykite gabalėliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite svogūną, kol taps beveik skaidrus. Suberkite morkas ir pomidorą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą dėkite į išskobtas puseles. Skanu ir šilti ir šalti. Tiekite su duona.
Skanaus :)
Pagal Вкусно и полезно 2012 10
0 comments