Toliau eksperimentuoju su produktais be gliuteno. Šį sykį tai migdolų
miltai. Jų dar pernai parvežė Asta iš Villa alps, bet taip ir neradau progos jų atidaryti. Kepti macarons dar tik morališkai ruošiuosi :) Tad šį savaitgalį, kovo 8 proga, save ir tuo pačiu mane pasveikinusį žmogų nusprendžiau palepinti kažkuo su migdolais ir labai šokoladišku. Man labai priminė Snickers šokoladukus, manajam kažką kita. Bet be kalbų - tai tikrai labai skanūs ir sotūs batonėliai. Gali būti patiekti veganams medų pakeitus klevų sirupu.
Tuo pačiu išbandžiau Marks & Spencer kakavą ir jų žemės riešutų sviestą naujame amplua (nes įprastai dingsta tiesiai iš stiklainio neaiškiais keliais :) ).
Be to receptas puikiai tinka eksperimentams: migdolų miltus keiskite kitų riešutų miltais. Jei kokosų sviesto neturite ar jo nemėgstate - galite naudoti ir įprastą sviestą. Medų galima keisti klevų, agavų sirupu. Įdarui vietoje žemės riešutų sviesto imkite makadamijų, natūralų lazdynų ar saulėgrąžų sviestą.
Beje rinkitės tik riebią arba RAW kakavą - jos riebumas turi būti apie 20-22%. Ji daug šokoladiškesnė, nei įprasta sumažinto riebumo kakava(10-12%), kurią parduoda prekybos centruose. Sumažinto riebumo kakava labiau tinka gaminiams, kurie yra lengvi ir oriniai - pvz. morengai, grietinėle ir t.t.
15x15 cm skarda
Apatiniam sluoksniui:
100 g maltų migdolų
22 g riebios kakavos (naudojau Marks & Spencer)
2 valg. š. medaus
1 valg. š. kokosų sviesto
Įdarui:
3 valg. š. medaus
1 valg. š. kokosų sviesto
4 valg. š. žemės riešutų sviesto (naudojau Marks & Spencer)
Viršui:
1 valg. š. medaus
3 valg. š. kokosų sviesto
44 g riebios kakavos (naudojau Marks & Spencer)
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite maltus migdolus ir kakavą. Medų ir kokosų sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su migdolų-kakavos mase. Šią masę paskleiskite į kepimo popieriumi išklotą indą, suspauskite ir padėkite į kamerą ~15 minučių.
Paruoškite įdarą. Medų ir kokosų sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su žemės riešutų sviestu. Užpilkite ant pirmojo sluoksnio. Dėkite į kamerą bent 40 minučių.
Paruoškite viršutinį sluoksnį. Medų ir kokosų sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su kakava. Užpilkite ant įdaro ir palikite kameroje apie valandą.
Sušalusį kvadratą supjaustykite ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Skanaus :)
Pagal šį receptą
miltai. Jų dar pernai parvežė Asta iš Villa alps, bet taip ir neradau progos jų atidaryti. Kepti macarons dar tik morališkai ruošiuosi :) Tad šį savaitgalį, kovo 8 proga, save ir tuo pačiu mane pasveikinusį žmogų nusprendžiau palepinti kažkuo su migdolais ir labai šokoladišku. Man labai priminė Snickers šokoladukus, manajam kažką kita. Bet be kalbų - tai tikrai labai skanūs ir sotūs batonėliai. Gali būti patiekti veganams medų pakeitus klevų sirupu.
Tuo pačiu išbandžiau Marks & Spencer kakavą ir jų žemės riešutų sviestą naujame amplua (nes įprastai dingsta tiesiai iš stiklainio neaiškiais keliais :) ).
Be to receptas puikiai tinka eksperimentams: migdolų miltus keiskite kitų riešutų miltais. Jei kokosų sviesto neturite ar jo nemėgstate - galite naudoti ir įprastą sviestą. Medų galima keisti klevų, agavų sirupu. Įdarui vietoje žemės riešutų sviesto imkite makadamijų, natūralų lazdynų ar saulėgrąžų sviestą.
Beje rinkitės tik riebią arba RAW kakavą - jos riebumas turi būti apie 20-22%. Ji daug šokoladiškesnė, nei įprasta sumažinto riebumo kakava(10-12%), kurią parduoda prekybos centruose. Sumažinto riebumo kakava labiau tinka gaminiams, kurie yra lengvi ir oriniai - pvz. morengai, grietinėle ir t.t.
15x15 cm skarda
Apatiniam sluoksniui:
100 g maltų migdolų
22 g riebios kakavos (naudojau Marks & Spencer)
2 valg. š. medaus
1 valg. š. kokosų sviesto
Įdarui:
3 valg. š. medaus
1 valg. š. kokosų sviesto
4 valg. š. žemės riešutų sviesto (naudojau Marks & Spencer)
Viršui:
1 valg. š. medaus
3 valg. š. kokosų sviesto
44 g riebios kakavos (naudojau Marks & Spencer)
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite maltus migdolus ir kakavą. Medų ir kokosų sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su migdolų-kakavos mase. Šią masę paskleiskite į kepimo popieriumi išklotą indą, suspauskite ir padėkite į kamerą ~15 minučių.
Paruoškite įdarą. Medų ir kokosų sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su žemės riešutų sviestu. Užpilkite ant pirmojo sluoksnio. Dėkite į kamerą bent 40 minučių.
Paruoškite viršutinį sluoksnį. Medų ir kokosų sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su kakava. Užpilkite ant įdaro ir palikite kameroje apie valandą.
Sušalusį kvadratą supjaustykite ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Skanaus :)
Pagal šį receptą
6 comments
Kaip skaniai atrodo tie kvadračiukai, ypač PB sluoksnis. Bet jis tikrai turi savybę išnykti neaiškiais keliais. :D
AtsakytiPanaikintiO dėl kakavos, tai iš tiesų kiek vargstu, kol randu normalios. Nes prekybcentriuose ji prasta ir labai neskani, o specializuotose parduotuvėse kaina kosminė (ir kai kurių kainos neatspindi kokybės).
Sėkmės morališkai ruošiantis macarons :)
O taip - nepastebėtai. Sunku atsilaikyti prieš tokį skanėstą :)
PanaikintiKakavą seniai perku tik pasižiūrėjusi į riebumą...
Ohooooo, jau kaip skaniai atrodo!!!! Taip pagriebčiau vieną. Arba du :)
AtsakytiPanaikintiIr aš mielai - deja neliko :) gerai, kad taip nesunkiai pagaminami - bus proga dar syk pagaminti :)
PanaikintiTikriausiai suvalgyčiau visus juos :D nors dar niekad nebandžiau nieko su kokosų sviestu.
AtsakytiPanaikintiVerta išbandyti. Nors kai šilta jis būna skystas. Bet duoda malonų aromatą. Jei neturi - tikrai gali keisti įprastu sviestu :)
Panaikinti