2008-ų rugsėjo 7 dieną parašiau pirmąjį blogo įrašą. Net nepastebėjau kaip praėjo tiek metų. Nors nešvęsdavau šio gimtadienio kasmet, manau 7 puiki proga švęsti. Juolab ir neviešintas tortas laukė savo eilės, o 7 vis dar mano mėgstamiausias skaičius.
Per 7 metus būnant blogere nutiko daug puikių dalykų:
Susipažinau su daugybe puikių žmonių, o kai kuriuos jų galiu vadinti draugais.
Dalyvavau skaniuose renginiuose, sėmiausi patirties ir tiesiog mėgavausi buvimu tarp žmonių.
Turėjau progų išbandyti produktus anksčiau, o tai visad smagu :).
Dalyvavau konkursuose, užėmiau prizines vietas, o tai tikrai įkvepia naujų minčių ir skatina tobulėti.
Google statistika sako, kad mane aplankė beveik 900000 tūkstančių lankytojų. O tai tikrai daug ir verčia pasitempti, ieškoti naujų receptų, geresnių idėjų, labiau stengtis dėl pateikimo. Jei turite idėjų, ko man čia trūksta (gal per mažai mėsos/kruopų/daržovių) - labai laukčiau :)
Ačiū, kad skaitote, kad klausiate, kad sugrįžtate ar pasidalinate.
Tortas buvo ruoštas gimtadienio šventimui darbe - liepos gale-rugpjūčio pradžioje 3 žmonės mūsų ofise turi gimimo dienas, o aš viena iš jų. Nereikia nei sakyti, kad man visad smagu pasirūpinti desertu. Šiais metais rugpjūtis lepino tokia šiluma, kad negalėjau net pagalvoti apie orkaitę savaitės viduryje. Tad ir tortas nekeptas, tik šaldytas, nors pabuvęs lauke prie 32+ jau truputį aptirpo... Jis tikrai sotus, tačiau jo norisi dar ir dar. Jei norite lengvesnio įdaro - į kremą galite įmaišyti 150-200 ml plaktos grietinėlės.
28 cm apvali skarda nuimamais kraštais
Pagrindas:
300 g šokoladinių sausainių
50 g sviesto
vandens
Įdaras:
360 g kreminio sūrelio be priedų (populiariausi Rama creme bounjour ir Philadelfia)
150 g cukraus
200 g žemės riešutų sviesto
Papuošimui:
Su trupučiu cukraus ir vanile plaktos grietinėlės
Šokoladinio padažo ar tirpinto šokolado
Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius. Įpilkite 2-3 šaukštus vandens, išmaišykite, kad masė būtų kibi ir drėgna. Masę sudėkite į kepimo formą atsegamais kraštais ir suspauskite į tvirtą pagrindą ir kraštus. Padėkite į šaldiklį.
Kreminį sūrelį išplakite su cukrumi ir riešutų sviestu. Supilkite į atšalusį šokoladinį krepšelį. Padėkite į šaldytuvą atšalti 1-3 valandoms.
Prieš tiekiant papuoškite plakta grietinėle ir šokoladiniu padažu.
Skanaus :)
Pagal receptą
Per 7 metus būnant blogere nutiko daug puikių dalykų:
Susipažinau su daugybe puikių žmonių, o kai kuriuos jų galiu vadinti draugais.
Dalyvavau skaniuose renginiuose, sėmiausi patirties ir tiesiog mėgavausi buvimu tarp žmonių.
Turėjau progų išbandyti produktus anksčiau, o tai visad smagu :).
Dalyvavau konkursuose, užėmiau prizines vietas, o tai tikrai įkvepia naujų minčių ir skatina tobulėti.
Google statistika sako, kad mane aplankė beveik 900000 tūkstančių lankytojų. O tai tikrai daug ir verčia pasitempti, ieškoti naujų receptų, geresnių idėjų, labiau stengtis dėl pateikimo. Jei turite idėjų, ko man čia trūksta (gal per mažai mėsos/kruopų/daržovių) - labai laukčiau :)
Ačiū, kad skaitote, kad klausiate, kad sugrįžtate ar pasidalinate.
Tortas buvo ruoštas gimtadienio šventimui darbe - liepos gale-rugpjūčio pradžioje 3 žmonės mūsų ofise turi gimimo dienas, o aš viena iš jų. Nereikia nei sakyti, kad man visad smagu pasirūpinti desertu. Šiais metais rugpjūtis lepino tokia šiluma, kad negalėjau net pagalvoti apie orkaitę savaitės viduryje. Tad ir tortas nekeptas, tik šaldytas, nors pabuvęs lauke prie 32+ jau truputį aptirpo... Jis tikrai sotus, tačiau jo norisi dar ir dar. Jei norite lengvesnio įdaro - į kremą galite įmaišyti 150-200 ml plaktos grietinėlės.
28 cm apvali skarda nuimamais kraštais
Pagrindas:
300 g šokoladinių sausainių
50 g sviesto
vandens
Įdaras:
360 g kreminio sūrelio be priedų (populiariausi Rama creme bounjour ir Philadelfia)
150 g cukraus
200 g žemės riešutų sviesto
Papuošimui:
Su trupučiu cukraus ir vanile plaktos grietinėlės
Šokoladinio padažo ar tirpinto šokolado
Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius. Įpilkite 2-3 šaukštus vandens, išmaišykite, kad masė būtų kibi ir drėgna. Masę sudėkite į kepimo formą atsegamais kraštais ir suspauskite į tvirtą pagrindą ir kraštus. Padėkite į šaldiklį.
Kreminį sūrelį išplakite su cukrumi ir riešutų sviestu. Supilkite į atšalusį šokoladinį krepšelį. Padėkite į šaldytuvą atšalti 1-3 valandoms.
Prieš tiekiant papuoškite plakta grietinėle ir šokoladiniu padažu.
Skanaus :)
Pagal receptą
6 comments
Indre, iš visos širdies sveikinu su gimtadieniu - puikus ir įkvepiantis Tavo tinklaraštis. Ir, mano akimis žiūrint, nieko jam netrūksta :)
AtsakytiPanaikintiPanašų pyragą kažkada kepdavau, tik mano recepte vietoje kreminio sūrelio ir cukraus siūloma dėti kondensuotą pieną. Gardu, bet kai su metais pradėjome labiau žiūrėti kalorijas, šį pyragą beveik pamiršau. Tavoji versija sveikesnė, bet ne mažiau gundanti, ačiū, prie progos mėginsiu!
Ačiū už gražius žodžius :) dėl sveikumo nesu tikra, bet kartais reikia pasilepinti ;)
Panaikinti7? Oho, kiek daug! Ypač internetuose.
AtsakytiPanaikintiNuoširdūs sveikinimai. Ir džiaugiuosi tave pažinusi, stebėjusi tavo progresą. Ir tuo nerealiu savaitgaliu Kaune prieš metus ;)
Aš irgi džiaugiuosi, kad tada Eglė suorganizavo tavo sutikimą iš Prancūzijos :) dėkoju už sveikinimus
PanaikintiIlgiausių metų ilgiausių!!!! Sveikinu! Tavo blogą skaitau tikriausiai nuo pat pradžių, na mažų mažiausiai 6 metus, tad linkiu, kad jo gimtadiedienių, švenčiamų ar ne, būtų dar daug! :)
AtsakytiPanaikintiVilma, kaip malonu skaityti :) manau gimtadienių dar tikrai bus ne vienas ;)
Panaikinti