Pirmą kartą įsigijau nuosavą Mary Berry knygą. Ne pačią naujausią, bet jai buvo tokia gera kaina, kad negalėjau kitaip. Ji skirta mažesniems ir didesniems pasisėdėjimams bei pataria kaip pasiruošti jiems iš anksto. Šios salotos patraukė akį dėl žirnelių žalumo ir padažo - jame yra grietinėlės.
Tad jei norisi skanios vakarienės ar lengvų pietų - išmėginkite šį receptą.
3 riekės tamsios čiabatta duonos
1-2 arb. š. aliejaus
100 g žirnelių (tiks ir šaldyti)
150 g romėninių salotų (rinkausi 2 mažas galvas)
40 g sūrio (rinkausi vidutinio kietumo prancūzišką, tiktų ir kietasis)
druskos
pipirų
Žuvis:
400 g lašišos filė
20 g sviesto
žiupsnis pipirų
žiupsnelis druskos
1-2 svogūnų laiškai
Padažui (išeiga 4 porcijos):
3 valg. š. Dižono garstyčių (manosios buvo su šampanu, ačiū Agnei :) )
4 valg. š. baltojo vyno acto
8 valg. š. alyvuogių aliejaus
5 valg. š. 10-15% riebumo grietinėlės
1 valg. š. cukraus
Pradėkite nuo duonos traškučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Čiabatos riekes suplėšykite, sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 minučių, kol bus traškūs gabalėliai. Iškeptus ataušinkite (patogu tai daryti metaliniame koštuve).
Jei naudojate šaldytus žirnelius - juos 3-4 minutes pavirkite, tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Lašišos filė padalinkite į 2 dalis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pagardinkite pipirais, užberkite šiek tiek druskos. Plonai suraikykite sviestą ir juo apdėkite žuvį. Kepkite apie 15 minučių.
Kol žuvis kepa nuplaukite salotas, nusausinkite. Suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse. Suberkite žirnelius. Sūrį plonai suraikykite arba sutarkuokite mandolinos tipo pjaustykle. Sudėkite į lėkštę. Ten pat sudėkite duonos kubelius. Viską pagardinkite druska ir pipirais.
Padažui skirtus ingredientus sudėkite į gerai užsukamą stiklainį ir gerai išplakite.
Iškeptą žuvį dėkite į lėkštę, užberkite svogūnų laiškų.
Viską apšlakstykite paruoštu padažu.
Skanaus :)
Įkvėpta Mary Berry "Cooks", p. 198
Tad jei norisi skanios vakarienės ar lengvų pietų - išmėginkite šį receptą.
2 porcijos
Salotoms:3 riekės tamsios čiabatta duonos
1-2 arb. š. aliejaus
100 g žirnelių (tiks ir šaldyti)
150 g romėninių salotų (rinkausi 2 mažas galvas)
40 g sūrio (rinkausi vidutinio kietumo prancūzišką, tiktų ir kietasis)
druskos
pipirų
Žuvis:
400 g lašišos filė
20 g sviesto
žiupsnis pipirų
žiupsnelis druskos
1-2 svogūnų laiškai
Padažui (išeiga 4 porcijos):
3 valg. š. Dižono garstyčių (manosios buvo su šampanu, ačiū Agnei :) )
4 valg. š. baltojo vyno acto
8 valg. š. alyvuogių aliejaus
5 valg. š. 10-15% riebumo grietinėlės
1 valg. š. cukraus
Pradėkite nuo duonos traškučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Čiabatos riekes suplėšykite, sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 minučių, kol bus traškūs gabalėliai. Iškeptus ataušinkite (patogu tai daryti metaliniame koštuve).
Jei naudojate šaldytus žirnelius - juos 3-4 minutes pavirkite, tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Lašišos filė padalinkite į 2 dalis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pagardinkite pipirais, užberkite šiek tiek druskos. Plonai suraikykite sviestą ir juo apdėkite žuvį. Kepkite apie 15 minučių.
Kol žuvis kepa nuplaukite salotas, nusausinkite. Suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse. Suberkite žirnelius. Sūrį plonai suraikykite arba sutarkuokite mandolinos tipo pjaustykle. Sudėkite į lėkštę. Ten pat sudėkite duonos kubelius. Viską pagardinkite druska ir pipirais.
Padažui skirtus ingredientus sudėkite į gerai užsukamą stiklainį ir gerai išplakite.
Iškeptą žuvį dėkite į lėkštę, užberkite svogūnų laiškų.
Viską apšlakstykite paruoštu padažu.
Skanaus :)
Įkvėpta Mary Berry "Cooks", p. 198
2 comments
Labas, o kur ir kada buvo panaudota druska? :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už pastabą, pataisiau :)
Panaikinti