Yra receptų, kuriais norisi dalintis iš karto. Kurių fotosesija pavyksta puikiai džiaugiesi rezultatais (o asmeninis ir blog‘o instagram‘as ima skęsti nuo nuotraukų). Ar dažnai patiriate tokį džiaugsmą?
Norite gaminti dabar? Keliaukite į įrašo apačią ;) .
Kai lyginu šį ir praėjusį rudenį, suprantu, kad šis yra ir bus daug geresnis. Pernai buvau panirusi į liūdnas mintis. Iš dalies dėl vitaminų trūkumo, iš dalies dėl to, kad užspaudžiau savirealizaciją – dirbau šiek tiek per daug, o po darbo, vietoje hobio, sporto ar draugų, sulindau į gyvenimo būdą „Netflix&chill“. Tai niekam ne į naudą. Po truputį kapstytis ėmiau birželį – sulig saulės spinduliais atėjo daugiau gyvenimo džiaugsmo. Puikus jausmas vėl gerai jaustis savo kailyje! Kasdien stengiuosi atsiminti šiek tiek egoistišką frazę „make yourself a priority“. Ir išties – jei nesirūpiname savimi, nedaug kas norės mumis rūpintis. Darbas neatliks masažo prie kompo nusėdėtai nugarai, nesugrąžins gero regėjimo. Jei viską atiduosi antrai pusei ir pamirši save – ilgainiui neturėsi apie ką papasakoti ir tapsi neįdomi. Nuobodus dalykas, bet vis tik reikia savimi pasirūpinti pirmiausia.
Taigi lamingtonai. Kaip jie atsidūrė receptų sąraše? Stebiu
Nidos tinklaraštį ir Instagram, Šiuo metu ji keliauja po Melburną.
Maža smulkmena, bet Australijoje turiu giminių ir be galo svajoju ten nuvykti.
Dėdė su teta jau buvo atvykę į Lietuvą (pirmą kartą gyvenime) į mūsų vestuves.
Tad dabar laikas mūsų šeimos nariams kelti koją ten. Gaila, kad kaip ir daugelį
svajonių, kol kas labai riboja finansai. Tad Australiškus skonius bandau
prisikviesti virtuvės pagalba. Pusseserė minėjo, kad tai mėgstamiausias jos
desertas, tad gavusi mažą priminimą iš Nidos apie Australiją, nusprendžiau juos
gaminti iškart. Juolab puiki proga – svečiuose laukiu buvusios kambariokės.
Tikiu, šio kiekio ilgam neužteks, nes matėmės senokai, o su puodeliu kavos jie
puikūs.
Patys Lamintono pyragaičiai švenčia daugiau nei 1 amžiaus
gimtadienį! Jie laikomi tikra Australijos virtuvės ikona. Sakoma, kad šis
desertas buvo sukurtas lordui Lamingtonui, kai jo tarnaitė netyčia purų
biskvitą įmetė į tirpintą šokoladą. Lamingtonas buvo taupus žmogus, pasiūlė
biskvitą padengti kokoso drožlėmis, o paragavęs naujojo pyragaičio juos
pavadino „those bloody poofy woolly biscuits“.
Beje nuotraukoje matosi dviejų rūšių drožlės – džiaugiuosi puikiai Bajalių kaiminyste, nes tikrai ne kartą esu ėjusi pasiskolinti cukraus, miltų ar net kokoso drožlių kaip dabar :D
Lamingtonai – biskvitiniai pyragaičiai su kakaviniu glajumi
ir kokoso drožlėmis
20 pyragaičių
Biskvitui:
4 M dydžio kiaušiniai
150 g cukraus
150 g miltų
5 g kepimo miltelių
25 g sviesto
80 ml verdančio vandens
Glajui:
120 ml pieno
120 ml pieno
20 g sviesto
20 g kakavos miltelių (be cukraus ir nesumažinto riebumo)
190 g cukraus pudros
Apibarstymui:
150 g kokoso drožlių
Paruoškite biskvitą.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių su funkcija
viršus-apačia+ventiliatorius (arba 180, jei neturite ventiliatoriaus).
Išplakite kiaušinius. Po truputį berkite cukrų iš toliau plakite apie 8 minutes. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir išsukite. Atskirame puodelyje verdantį vandenį sumaišykite su gabalėliais supjaustytu sviestu ir supilkite į tešlą. Išmaišykite. Kvadratinę skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite 25 minutes.
Išplakite kiaušinius. Po truputį berkite cukrų iš toliau plakite apie 8 minutes. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir išsukite. Atskirame puodelyje verdantį vandenį sumaišykite su gabalėliais supjaustytu sviestu ir supilkite į tešlą. Išmaišykite. Kvadratinę skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite 25 minutes.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite ant grotelių.
Paruoškite glajų.
Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą, kaitinkite ant
vidutinės ugnies. Į pieno masę persijokite kakavą su cukraus pudra. Kaitinkite
nuolat maišydami ant vidutinės kaitros, kol glajus šiek tiek sutirštės.
Nukaiskite ir ataušinkite tiek, kad galėtumėte laikyti įkišę pirštą.
Ruoškite pyragaičius.
Ruoškite pyragaičius.
Biskvitą supjaustykite į 20 kvadratėlių. Kokoso drožles
suberkite į lėkštutę. Pasmeikite biskvito kubelį ant šakutės, merkite į
atvėsusį glajų ir apvoliokite į kokoso drožles.
Suvalgykite per 3 dienas.
Skanaus
Suvalgykite per 3 dienas.
Skanaus
Pagal http://australianlamingtons.blogspot.com/2015/01/classic-lamington-recipe-australian.html
ir https://www.sweetestmenu.com/easy-homemade-lamingtons/
2 comments
Tiek daug cukraus... :( Anksčiau nesukdavau sau dėl to galvos, gamindavau nemažai saldžių patiekalų, bet kuo toliau, tuo labiau aiškėjo, kad reikia mažinti cukraus kiekius. Norėtųsi daugiau receptų su mažiau cukraus arba idėjų, kuo jį pakeisti.
AtsakytiPanaikintiRekomenduoju peržiūrėti kategoriją "sveika" - tikrai rasite įvairių receptų. O kuo keisti - kiekvienam pagal jo maisto "religiją" - klevų, agavų sirupu, medumi, kokosų cukrumi, fruktoze, stevia ar dar kitu variantu :)
Panaikinti