Spageti su alyvuogių aliejumi, aitriąja paprika, česnakais ir petražolėmis arba Pasta Aglio, Olio e Peperoncino
16:02Nežinau, koks jūsų santykis su spagečiais - tačiau vaikystėje tai buvo mėgstamiausias maistas. Vakarienė su ilgais makaronais, kalnu sūrio ir šiek tiek pomidorų padažo. Ką dabar girdžiu iš savo pažįstamų mamų - jų vaikai irgi valgo panašiai. Tiesa, nesu tikra ar šis patiekalas tiks vaikams - jie juk įtariai žiūri į visokius žalėsius maiste :) Tačiau suaugusiajam tai gali būti puiki išeitis, kai ingredientų per daug nėra, o valgyti reikia. Dabar ir greitai.
Kaip pasakojo pažįstamas italas - tai virtuvės klasika, bet kurios neapsieina nei vienas studentas. Ir kokybiški ingredientai čia groja pirmu smuiku: semola di grano duro spaghetti, itin tyras alyvuogių aliejus, aitrioji paprika, šviežios petražolės ir kuo šviežesnis česnakas. Šiam patiekalui panaudojau aliejų Monini Classico. Jis tink kepimui ir salotoms, tad nebuvo baisu, jog patiekalas įgaus kartaus skonio.
Receptas paprastas, tačiau ne prastas. Atveriantis vartus į tolimesnius eksperimentus. Italai tikrai mėgsta aliejaus pagrindo padažus. Mano pačios vienas mėgstamiausių padažų - gruzdintų šalavijų.
500 g spageti tipo makaronų
Padažui:
120 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus (naudojau Monini Classico)
6 skiltelės česnako
1 aitrioji paprika
20 g plokščialapių petražolių
Dideliame puode gerai pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus iki ko jie bus al dente (vadovaukitės instrukcija ant pakuotės. Man prireikė 7 minučių).
Susmulkinkite aitriąją papriką. Į didelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų, įspauskite česnako skilteles ir suberkite smulkintą aitriąją papriką. Kaitinkite ant silpnos ugnies 5 minutes, tačiau saugokite, kad česnakas nepradėtų ruduoti.
Makaronams išvirus nusemkite 1/2 puodelio vandens ir supilkite į aliejaus padažą. Nukoškite makaronus ir sudėkite į keptuvę su padažu. Gerai išmaišykite. Pagardinkite petražolėmis, dar sykį išmaišykite ir tiekite.
Skanaus :)
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su Monini Lietuva.
0 comments