Kai pamačiau Puanc puslapyje šias gražuoles taip ir nutįso seilė. O vakar kaip tik užmačiau šias formeles ir negalėjau neįsigyti.
Šios Madeleines minkštos, purios ir tiesiog tirpsta burnoje. Jau žinau, ką labiausiai mėgsiu šį sezoną ;)
Reikės:
130g kambario temperatūros sviesto
110g cukraus
60ml klevų sirupo
3 kiaušinių
2 šaukštų pieno
190g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
60g džiovintų spanguolių
Dubenyje išsukti sviestą su cukrumi. Vis dar plakant supilti sirupą, vėliau kiaušinius ir pieną. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į likusią masę. Galiausiai sudėti spanguoles. Palikti šaltai 1 valandai.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Palikti formoje ataušti apie 10 minučių ir tada išimti.
Skanaus :)
Šaltinis
PISTACIJŲ TIRAMISU
Prieš 3 valandas
5 comments
What cute little madeleines! Perfect with a cup of tea
AtsakytiPanaikinticheers,
Rosa
Labai skaniai atrodo tavo madlenos, Indre. Šaunuolė!
AtsakytiPanaikintiRosa - thank you. It was 1st time, but they are awesome.
AtsakytiPanaikintiPuanc - man irgi labai patiko - kaip keksiukai, tik didesnis kiekis išeina ir tada (gal) mažiau susivalgo ;D
pykit nepykit, bet cia ne maistas...
AtsakytiPanaikintiĮ kepsnį nepanašu, vadinasi desertas ;)
AtsakytiPanaikinti