No meat

Naminė varškė

12:06























Ją pagaminti paskatino neseniai Makdake matytas vaizdelis - tėvai vos sėdinčiam mažyliui girdė iš nežinia ko pagamintą pieno kokteilį. Nemanau, kad tai labai gerai (ir nesakau, kad Makdakas sveika man pačiai, bet žinot kaip užeina tas noras suvalgyti kokį šlamštmaistį??).
Receptas interneto tyruose sklando jau seniai ir yra labai paprastas.
Maišelį (1 ar 0,9L) kefyro reikia sušaldyti (jei įdėsit į kamerą ryte, vakare jau bus tinkama kitam gamybos etapui). Po to maišelį nulupti ir ledinį kefyro luitą dėti į marlę. Ją pakabinti virš kriauklės ar dubens ir palikti per naktį. Ryte turėsite skanią, švelnią varškę (apie 200-250g). Jau dabar matau, kad tų šlapių, varvančių, rūgščių varškių iš pakelio daugiau nevalgysiu... Ši švelni, kreminė - vakare įdėsiu, ką gaminau su ja ;)
P.S. Kuo riebesnis kefyras tuo skanesnė varškė. Bet ir ši gaminta iš pigiausio 2,5% kefyro yra daug skanesnė, nei paprasta pirktinė.
Skanaus :)

You Might Also Like

7 comments

  1. idomiai kaip. gaila kad as cia kefyro neturiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tada rekomenduoju grįžti į LT ir išbandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man dar teko matyti ir kitą, atvirkštinį šaldymui, varškės gamybos variantą. Kefyrą ar rūgpienį reikia pakaitinti puode iki kraščiukai ims virti, o tada taip pat į marlę ir pakabinti bent porai valandų. Šiuo variantu varškė labiau grūdėta.

    P.S. o išvarvėjusios pasukos liaudies kosmetikoje naudojamos veidui prausti - oda tampa labai švelni :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įdomus variantas - neteko bandyti. Visai įdomu būtų palyginti skonį.
    Girdėjau apie pasukų geras savybes, bet man jos kolkas tinka tik į skrandį, ant veido bijau, nes jautri oda...

    AtsakytiPanaikinti
  5. as irgi verdu, is litro kefyro iseina 200g varskes.

    AtsakytiPanaikinti
  6. As katik isbandziau kefyra pakaitinti, tikrai gera varske gavosi. Labai dziaugiuosi, nes kur gyvenu nera varskes pirkti, tai dabar darysiu namuose. Reiks isbandyti ir saldymo varianta ir dar su pienu ir citrinos rugstimi.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O norint gauti rikotą reikia daryti taip:
    Video http://www.gourmet.com/food/testkitchen/2008/12/miragliaeriquez_how_to_make_fresh_ricotta

    Lietuviškas įrašas pas Eglę http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/05/sviezia-namie-gaminta-ricotta.html

    AtsakytiPanaikinti