Ar jau ragavot pirmųjų alyvinių obuolių??? Aš jau - mmmm va čia tai gėris. Ir su šiuo gėriu labai rekomenduoju sluoksniuotos tešlos pyragėlius. Lengviau už lengva :)
Reikės:
5-6 alyvinių obuolių
citrinos sulčių
rudojo cukraus
pusės šaukštelio maltų gvazdikėlių
pusės šaukštelio malto cinamono
pakelio sluoksniuot0s tešlos
kiaušinio
Tešlą atšildyti. Jei kameroje ji buvo ilgiau nei mėnesį - nepatingėti perminkyti, tada geriau iškils. Išspausti citrinos sultis. Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais. Užpilti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Užberti cukraus, prieskonių, sumaišyti.
Tešlą supjaustyti kvadratėliais, kiekvienoje pasižymėti plotelį, kuriame dėsite obuolius. Kiaušinį išplakti su truputėliu cukraus. Plakiniu patepti pažymėtą vietą. Obuolius nusunkti, sudėti ant tešlos kvadratėlių. Pabarstyti rudu cukrumi. Kepti iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Skanaus :)
PISTACIJŲ TIRAMISU
Prieš 3 valandas
6 comments
Ragavom. Žiauriai rūgštūs pasitaikė. Net burną sutraukė :))
AtsakytiPanaikintiDėl to reikia kepti ir cukraus dėti ;)
AtsakytiPanaikintijoooo, teisi tamsta :)
AtsakytiPanaikintiP.S. prisiminiau, kad klausei apie knygą. Jei vyksi į šiaulius ar vln, pranešk. Šiauliuose galėsi mano perduot, o sostinėj aš pati atvykčiau prie kavos puodo papliurpt :)
Na va aš žadu Šiaulių dienom grįž, kadatais čia išeina - dar kitą 6dienį jei neklystu (11-12 būsiu namie) :) gal irgi būsi?
AtsakytiPanaikintiooo. Planuoju ir aš, Bent jau šiuo metu planuoju :D
AtsakytiPanaikintiNa tai bandom derinti - jei tau nepavyks grįžti, gal tavo mama ras 5 minutes laiko ir jai atiduočiau? :)
AtsakytiPanaikinti