Pagaliau lauktoji bobų vasara (bent aš taip tikiuosi, kad šis menkas atšilimas tai reiškia ir dar sušils iki šiek tiek daugiau). Kol dar paskaitos ir namų darbai neįsibėgėjo, galima ir virtuve pasidžiaugti. Siūlau iš visų galų surinktą patiekalą su baklažanu. Vienur nugriebta vienas, kitur kitas, o rezultatas man patiko :)
1,5 porcijai reikės:
1 baklažano
druskos
aliejaus
svogūno
4 nemenkų pievagrybių ar kitų mėgstamų grybų
0,5 raudonos paprikos
1 nedidelės morkos
1 pomidoro
50g pomidorų pastos (galima keisti natūraliu pomidorų padažu)
Santa Maria Wasabi & Sesame prieskonių (neturint galima pačiam susimaišyti wasabi miltelių, druskos, raudonųjų ir žaliųjų džiovintų paprikų, sezamo sėklų)
Riešutų aptepui:
2 arbatiniai šaukšteliai žemės riešutų sviesto
2 šaukšteliai raudonojo vyno acto
skiltelė česnako
1 šaukštas aliejaus
žiupsnelis pipirų
žiupsnelis druskos
Baklažaną supjaustyti maždaug 1cm storumo griežinėliais, gausiai apiberti druska ir palikti bent 20 minučių, kad išsiskirtų vanduo.
Sukapoti svogūną, papriką ir grybus. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir ten sudėti supjaustytas daržoves. Morką supjaustyti šiaudeliais ir ją sudėti šiek tiek vėliau, nei kitas (man skaniau, kai yra ko kramtyti). Kai grybai pakeis spalvą, sudėti kapotą pomidorą ir pomidorų pastą. Viską išmaišyti, pagardinti Wasabi&Sesame mišiniu (arba įdėti druskos, pipirų, paprikos miltelių, sezamo sėklų).
Nuo baklažanų nuplauti druską su šaltu vandeniu, juos nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir sudėti baklažano riekeles kepti. Kepant vis paspausti, kad išsisunktu aliejus ir jie toliau keptų.
Aptepui sumaišyti visus ingredientus.
Dėti į lėkštę baklažano riekeles, kiekvieną aptepant riešutų mase. Patiekti su troškintomis daržovėmis.
Skanaus :)
P.S. Kitą dieną smulkiai supjaustytas ir pašildytas tinka kaip aptepas ant duonos ;)
PISTACIJŲ TIRAMISU
Prieš 3 valandas
8 comments
Brangioji, dar per anskti bobų vasarai, dar per anksti. Turiu pradžiuginti, kad viena ausimi girdėjau (na, žinai, viena boba sakė), kad +20C laikysis kone iki lapkričio ;)
AtsakytiPanaikintiGardus užkandis. Mane tas riešutų užtepas labai vilioja. Bandysiu :)
Et... O pas mus visi per paskaitas tik ir šneka, kad jau sušils, tai taip ir pagalvojau. Juolab, kad ir į vieną kitą voratinklį įsipainiot pavyko :D
AtsakytiPanaikintiAš kai paskaičiau kažkuriam pasiūlymą riešutų kremą su actu, druska maišyt - suabejojau, na bet pabandžiau ir man su baklažanu labai tiko. Gaila tik viena valgytoja buvau, tai porcijos neįveikiau :D
Turiu nuojautą, kad čia turi būti skanu :)
AtsakytiPanaikintiNepabandžius nesužinosi ;)
AtsakytiPanaikintiĮsimylėjau šią riešutų sviesto idėją daržovių padažui, dabar jį visur dedu. Labai patiko, ačiū!
AtsakytiPanaikintiValio, smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanuoliškai tas aptepas skamba! :) Gaila, neturiu namie riešutų sviesto :(
AtsakytiPanaikintiMarks&Spencer jo visad turi ;) pačio teisingiausio kiek teko ragauti LT
AtsakytiPanaikinti