desertai

Keksas su obuoliais

16:06

Šeštadieninis keksas su obuoliais. Na ką čia besakyti - svarbu nepagailėti obuolių, tada gausis labai skanus.
Vienam pailgam keksui reikės:
125g sviesto arba kepinių margarino
150g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus (neparašyta gramai - na kiek kaip 500g miltų)
2 vidutinių kiaušinių
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
250g miltų
100ml pieno
2 obuolių

Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Supilti pusę miltų į sviesto masę, supilti pieną, gerai išsukti. Sudėti likusius miltus. Tešla turi būti tiršta. Sudėti obuolius supjaustytus stambiomis skiltelėmis. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių (patikrinti pagaliuku).
Skanaus :)

Pagal Lecker Juni 2010 #6

You Might Also Like

11 comments

  1. Negi ir sudėjai visus savo brangiuosius obuolius? :)

    Beje, kur recepte obuoliai pradingę?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi patiktų patiktų, labai labai patiktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Forelle - taip sudėjau :) ir dėl recepto - ačiū. Kadangi gaminau iš vieno, o obuolius nuo savęs pridėjau :)

    Jurgita - jo vis dar turiu ;) maloniai prašom užsukti :)

    Ineta - tikrai taip. Keksas turbūt pas mane must bake a week gaminys bet kokiu receptu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reiks ir man isbandyti si keksa, nes labai graziai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neringa - tikrai verta. Jis mano vienas mėgstamiausių, su bet kuriais obuoliais skanus, tirpstantis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. isbandziau su avietem irgi skanus gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labaaaaaaaaai skanus keksas! Nesu ragaves skanesnio! Tik dejau dauggg obuoliu ir sumaisiau i tesla tai labai skanu!:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skanus pyragas!

    AtsakytiPanaikinti