Praūžė savaitgalį Litexpo parodų centre maisto ir gėrimų mugė BAF. Ir pirmą kartą tokiame renginyje man teko kepti pyragą, nes vyko konkursas "Mano gardžiausias rudens pyragas". Buvo tikrai smagu. O kaip gali būti kitaip, kai maisto ruošimas - malonumas. Naudojomės "Electrolux" orkaitėmis, produktus davė "IKI", naudojomės "BergHoff" puodais ir keptuvėmis, o be žurnalo "Virtuvė nuo... iki..." manau irgi nebūčiau sužinojusi apie konkursą ;) .
Sunkioji dalis - paruošti ir iškepti pyragą per 60 minučių. Pasitreniravau namie (naminio rezultatas apačioje), supratau, kad skanu ir nusprendžiau gaminti.
Bet pamiršau pagalvoti apie tokią smulkmeną kaip kitokia orkaitė, tad konkurso metu jau buvau visai panikoje, kai per 30 minučių pyrago apačia dar buvo pusiau žalia. Tad jei gaminsite - atsižvelkite į savo orkaitę. Manoji dujinė namie kepa turbūt kitaip, nei elektrinė.
Na bet svarbiausia pyragas iškepė, buvo paragautas, o smagiausia dalis, kai matai, kad jis patinka ir kitiems!! Šefų D. Dabrovolsko, T. Rimvydžio ir A. Braslausko man paskirta trečia vieta su šiuo kepiniu tikrai nuostabus apdovanojimas, skatinantis netingėti ir toliau suktis virtuvėje ;) Na o dabar į darbą ;)
Tešlai:
260 ml miltų
70g šalto sviesto
4 šaukštai vandens
žiupsnis druskos
Įdarui:
aliejaus kepimui
100ml kreminio balzaminio acto
2 vidutiniai mėlynieji svogūnai
100g pievagrybių
1 raudonoji paprika
1 nedidelis baklažanas
100g vytinto kumpio
1 šaukštas cukraus
pluoštelis plokščialapių petražolių
1 kiaušinis
50g tarkuoto parmezano sūrio (pvz. Džiugas)
druskos
pipirų
Provanso žolelių mišinio
100ml riebios grietinėlės plakimui
Ruošimas:
Tešlai skirtus ingredientus sudėkite į blenderio indelį su peiliukais ir sumalkite iki trupinių. Išimkite juos ir išminkykite į vientisą tešlą. Padėkite šaltai 10 minučių.
Daržoves nuplaukite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Svogūnus susmulkinkite ir dėkite į keptuvę. Leiskite apkepti, tuomet supilkite kreminį balzaminį actą. Baklažaną supjaustykite stambiais griežiniais, užberkite druska ir palikite, kad išsiskirtų vanduo.
Į kitą keptuvę suberkite susmulkintus pievagrybius ir papriką. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
Dubenėlyje suplakite kiaušinį, parmezaną, druską, pipirus, provanso žoleles ir grietinėlę.
Baklažaną nuplaukite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę su paprikomis. Apkepkite ant didelės ugnies nuolat maišydami. Kai daržovės suminkštės - nukaiskite jas, kad kiek pravėstų.
Tešla išklokite pamiltuotą pyrago formą. Į daržovių mišinį supilkite kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite. Ant tešlos krepšelio paskleiskite karamelizuotus balzaminius svogūnus, tuomet supilkite daržoves su grietinėle, išdėliokite kumpį ir kepkite 30-35 minutes, kol gražiai parus (arba kepkite taip, kaip įpratę kepti tartus, atsižvelkite į savo orkaitės "pomėgius").
Iškepusį papuoškite petražolėmis ir geriausia tiekite šiltą (nors skanus ir šaltas ;) ).
Skanaus :)
Už nuotraukas dėkoju Beatai ir Dovilei :)
O čia puikus Dovilės reportažas apie renginį ir kitas dalyves ir dalyvį ;)
O ČIA dar vienas įrašas
Sunkioji dalis - paruošti ir iškepti pyragą per 60 minučių. Pasitreniravau namie (naminio rezultatas apačioje), supratau, kad skanu ir nusprendžiau gaminti.
Bet pamiršau pagalvoti apie tokią smulkmeną kaip kitokia orkaitė, tad konkurso metu jau buvau visai panikoje, kai per 30 minučių pyrago apačia dar buvo pusiau žalia. Tad jei gaminsite - atsižvelkite į savo orkaitę. Manoji dujinė namie kepa turbūt kitaip, nei elektrinė.
Na bet svarbiausia pyragas iškepė, buvo paragautas, o smagiausia dalis, kai matai, kad jis patinka ir kitiems!! Šefų D. Dabrovolsko, T. Rimvydžio ir A. Braslausko man paskirta trečia vieta su šiuo kepiniu tikrai nuostabus apdovanojimas, skatinantis netingėti ir toliau suktis virtuvėje ;) Na o dabar į darbą ;)
Tešlai:
260 ml miltų
70g šalto sviesto
4 šaukštai vandens
žiupsnis druskos
Įdarui:
aliejaus kepimui
100ml kreminio balzaminio acto
2 vidutiniai mėlynieji svogūnai
100g pievagrybių
1 raudonoji paprika
1 nedidelis baklažanas
100g vytinto kumpio
1 šaukštas cukraus
pluoštelis plokščialapių petražolių
1 kiaušinis
50g tarkuoto parmezano sūrio (pvz. Džiugas)
druskos
pipirų
Provanso žolelių mišinio
100ml riebios grietinėlės plakimui
Ruošimas:
Tešlai skirtus ingredientus sudėkite į blenderio indelį su peiliukais ir sumalkite iki trupinių. Išimkite juos ir išminkykite į vientisą tešlą. Padėkite šaltai 10 minučių.
Daržoves nuplaukite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Svogūnus susmulkinkite ir dėkite į keptuvę. Leiskite apkepti, tuomet supilkite kreminį balzaminį actą. Baklažaną supjaustykite stambiais griežiniais, užberkite druska ir palikite, kad išsiskirtų vanduo.
Į kitą keptuvę suberkite susmulkintus pievagrybius ir papriką. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
Dubenėlyje suplakite kiaušinį, parmezaną, druską, pipirus, provanso žoleles ir grietinėlę.
Baklažaną nuplaukite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę su paprikomis. Apkepkite ant didelės ugnies nuolat maišydami. Kai daržovės suminkštės - nukaiskite jas, kad kiek pravėstų.
Tešla išklokite pamiltuotą pyrago formą. Į daržovių mišinį supilkite kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite. Ant tešlos krepšelio paskleiskite karamelizuotus balzaminius svogūnus, tuomet supilkite daržoves su grietinėle, išdėliokite kumpį ir kepkite 30-35 minutes, kol gražiai parus (arba kepkite taip, kaip įpratę kepti tartus, atsižvelkite į savo orkaitės "pomėgius").
Iškepusį papuoškite petražolėmis ir geriausia tiekite šiltą (nors skanus ir šaltas ;) ).
Skanaus :)
Už nuotraukas dėkoju Beatai ir Dovilei :)
O čia puikus Dovilės reportažas apie renginį ir kitas dalyves ir dalyvį ;)
O ČIA dar vienas įrašas
19 comments
Pyragas - nugaletojas! dar karteli sveikinu!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aušra! Buvo be galo smagu ir skanu. Iš to ką spėjau paragauti - mano favoritas Beatos mielinis su aguonomis. Atrodė lyg jame būtų buvę romo, nors nei gramo alkoholio ten nebuvo.
PanaikintiŠaunuolė! Dar kartelį sveikinu! Pyragas labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiRennie, dėkui :) pabandyk ir duok žinot ar mūsų skonis sutampa ;)
PanaikintiŠaunuolė, sveikinimai!
AtsakytiPanaikintiSmalsumas neleidžia nepaklaust - kas per dovana :) :) :)?
Ačiū :) Jul - kuri dovana? Jei gerai įsiskaičiau į kvietimą, tai kaip suprantu 3 blenderiai skirti laimėtojams :)
PanaikintiIndre, sveikinimai su laimėjimu! :) Šitas pyragas buvo dieviškai skanus :) Gaila, kad taip greit neliko :))))
AtsakytiPanaikintiDėkui! Džiaugiuos, kad patiko ;) na o dabar teks matyt namie gaminti ;)
PanaikintiSaunuole, dar karta sveikinu, pyragas atrodo tikrai fantastiskai, jau mano sarase turi pirmumo teise kuo greiciau isbandyri :))
AtsakytiPanaikintiVita, tikiuosi, kad patiks ;) Lauksiu atsiliepimų :)
Panaikintigražus pyragas ir tu graži :)
AtsakytiPanaikintisveikinimai!
Sveikinu! Būtinai išmėginsiu :)
AtsakytiPanaikintiInsolente, Renata - dėkui :) kepu ir vėl jį, tikrai bus prirašytas prie firminių ir bus tarp dažnai gaminamų, tad manau verta pamėginti, juolab, kad darbo ne taip ir daug :)
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai atrodo:) Ir aišku su PERGALE:)
AtsakytiPanaikintiDėkui :) gal ir ne pergalė, bet tikrai malonus įvertinimas ;) rekomenduoju išbandyti
PanaikintiToks pyragas puikiai tinka žiemai, kai noris ko nors tokio šilto ir jaukaus :D
AtsakytiPanaikintiIr sočiai užpildo ;)
Panaikintišitą pyragą kepame nuo recepto pasirodymo - pats skaniausias nesaldus pyragas, draugų numylėtinis :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, labai mane pamaloninote :) tikiuosi atradote ir savo geriausius ingredientus, kurie jį pakylėja į ach ir och lygmenį :)
Panaikinti