Gardūs sausainukai su dar gardesniais pagardais. Patiks mėgstantiems ir saldžiau ir rūgščiau.
Sausainiams (1 skarda):
100 g 9% riebumo varškės
1 mažas kiaušinis
8-10 valg. š. miltų (naudojau 405) + papildomai kočiojimui
1 valg. š. cukraus miltelių
žiupsnelis druskos
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
Grietinės padažui:
100g 40% riebumo grietinės
2 valg. š. cukraus miltelių
0,5 arb. š. malto cinamono
Obuolienei:
1 didelis obuolys
0,5 citrinos (žievelės ir sulčių)
3 valg. š. cukraus miltelių
1 arb. š. čiobrelių (rekomenduoju citrininius, bet skanu ir su įprastais)
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Iš sausainiams skirtų ingredientų išminkykite tešlą. Jei tešla labai limpa prie rankų - įdėkite šiek tiek miltų, bet nenukietinkite. Jei tešla limpa tik vos vos - pasitepkite rankas aliejumi ir tuomet baikite minkyti. Stalą ir kočėlą gerai pamiltuokite. Išverskite tešlą ir iškočiokite iki 5mm storio. Supjaustykite norimos formos sausainukais. Perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 25-30 minučių, kol gražiai parus.
Kol sausainukai kepa - paruoškite padažus.
Grietinės padažui sumaišykite visus ingredientus.
Obuolienei obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą. Ten pat supilkite ir citrinos sultis bei suberkite žievelę. Suberkite cukrų ir čiobrelius. Virkite ant nedidelės ugnies, kol sultys šiek tiek nugaruos, o obuoliai bus minkšti (man patinka su gabalėliais, o jei Jums ne - galite susmulkinti rankiniu maisto smulkintuvu arba virti ilgiau).
Iškepusius sausainukus skanaukite dar šiltus - semkite grietinės padažo ir obuolienės.
Skanaus :)
Sausainiams (1 skarda):
100 g 9% riebumo varškės
1 mažas kiaušinis
8-10 valg. š. miltų (naudojau 405) + papildomai kočiojimui
1 valg. š. cukraus miltelių
žiupsnelis druskos
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
Grietinės padažui:
100g 40% riebumo grietinės
2 valg. š. cukraus miltelių
0,5 arb. š. malto cinamono
Obuolienei:
1 didelis obuolys
0,5 citrinos (žievelės ir sulčių)
3 valg. š. cukraus miltelių
1 arb. š. čiobrelių (rekomenduoju citrininius, bet skanu ir su įprastais)
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Iš sausainiams skirtų ingredientų išminkykite tešlą. Jei tešla labai limpa prie rankų - įdėkite šiek tiek miltų, bet nenukietinkite. Jei tešla limpa tik vos vos - pasitepkite rankas aliejumi ir tuomet baikite minkyti. Stalą ir kočėlą gerai pamiltuokite. Išverskite tešlą ir iškočiokite iki 5mm storio. Supjaustykite norimos formos sausainukais. Perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 25-30 minučių, kol gražiai parus.
Kol sausainukai kepa - paruoškite padažus.
Grietinės padažui sumaišykite visus ingredientus.
Obuolienei obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą. Ten pat supilkite ir citrinos sultis bei suberkite žievelę. Suberkite cukrų ir čiobrelius. Virkite ant nedidelės ugnies, kol sultys šiek tiek nugaruos, o obuoliai bus minkšti (man patinka su gabalėliais, o jei Jums ne - galite susmulkinti rankiniu maisto smulkintuvu arba virti ilgiau).
Iškepusius sausainukus skanaukite dar šiltus - semkite grietinės padažo ir obuolienės.
Skanaus :)
4 comments
Kaip skaniai čia prisigaminus! Tik pradėjus skaityti pavadinimą, pagalvojau, kad mano varškines lazdeles išbandei.
AtsakytiPanaikintiNea, čia jau daug seniau gaminau, bet įkėliau tik dabar :) bet tikrai skanu ;)
PanaikintiTokių varškinių sausainiukų norėčiau prie arbatos :)
AtsakytiPanaikintiTikrai tiks ;) išbandyk ;)
Panaikinti