Panašią sriubą teko ragauti Kaune esančiame italų restorane. Ji tikrai puiki, tačiau kaina kandžiojasi. Pabandžiau atkurti skonį namie ir, manau, man pavyko. Itin šildanti. Greitai paruošiama, kadangi daugelį ingredientų galite rasti spintelėse. Rinkitės geriausios kokybės dešrą, pomidorus ir paprikas. Nenaudojant dešros puikų skonį įvertins ir vegetarai.
3-4 porcijos
1 vidutinis svogūnas
3 valg. š. aliejaus
1 didelė morka
1 pastarnokas
200 g. konservuotų keptų ir luptų paprikų
400 g. konservuotų pomidorų be odelių
50 g. šaltai rūkytos kiaulienos dešros (su kadagiais ar pipirais)
1/3 aitriosios paprikos
200 g. konservuotų pupelių pomidorų padaže
1 skiltelė česnako
žiupsnelis druskos
žiupsnelis džiovintų raudonėlių
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
saujelė gražgarsčių papuošimui
4-5 alyvuogės papuošimui
žiupsnelis tarkuoto kietojo sūrio papuošimui
Patiekalo paruošimas
Svogūną susmulkinkite ir pakepkite nesvylančiame puode. Morką ir pastarnoką nulupkite, supjaustykite griežiniais ir suberkite į puodą su svogūnais. Apkepkite.
Paprikas nuvarvinkite ir dėkite į puodą. Ten pat sudėkite konservuotus luptus pomidorus be odelių. Juos prieš tai galite kiek sutraiškyti. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies.
Dešrą ir aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į sriubą. Pavirkite keletą minučių, tuomet sutrinkite sriubą rankiniu maisto smulkintuvu.
Supilkite skardinę pupelių pomidorų padaže, įspauskite skiltelę česnako. Pašildykite dar šiek tiek ant mažos ugnies (atsargiai - trinta sriuba nuolat šaudo).
Pagardinkite druska, raudonėliais, pipirais. Patiekite ir papuoškite gražgarstėmis, smulkintomis alyvuogėmis bei tarkuotu kietuoju sūriu
Skanaus :)
Receptas buvo sukurtas Švyturio tradicinei kolekcijai, skirtas derinti su Old port ale arba Baltu alumi, priklausomai nuo ingredientų variacijų
3-4 porcijos
1 vidutinis svogūnas
3 valg. š. aliejaus
1 didelė morka
1 pastarnokas
200 g. konservuotų keptų ir luptų paprikų
400 g. konservuotų pomidorų be odelių
50 g. šaltai rūkytos kiaulienos dešros (su kadagiais ar pipirais)
1/3 aitriosios paprikos
200 g. konservuotų pupelių pomidorų padaže
1 skiltelė česnako
žiupsnelis druskos
žiupsnelis džiovintų raudonėlių
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
saujelė gražgarsčių papuošimui
4-5 alyvuogės papuošimui
žiupsnelis tarkuoto kietojo sūrio papuošimui
Patiekalo paruošimas
Svogūną susmulkinkite ir pakepkite nesvylančiame puode. Morką ir pastarnoką nulupkite, supjaustykite griežiniais ir suberkite į puodą su svogūnais. Apkepkite.
Paprikas nuvarvinkite ir dėkite į puodą. Ten pat sudėkite konservuotus luptus pomidorus be odelių. Juos prieš tai galite kiek sutraiškyti. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies.
Dešrą ir aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į sriubą. Pavirkite keletą minučių, tuomet sutrinkite sriubą rankiniu maisto smulkintuvu.
Supilkite skardinę pupelių pomidorų padaže, įspauskite skiltelę česnako. Pašildykite dar šiek tiek ant mažos ugnies (atsargiai - trinta sriuba nuolat šaudo).
Pagardinkite druska, raudonėliais, pipirais. Patiekite ir papuoškite gražgarstėmis, smulkintomis alyvuogėmis bei tarkuotu kietuoju sūriu
Skanaus :)
Receptas buvo sukurtas Švyturio tradicinei kolekcijai, skirtas derinti su Old port ale arba Baltu alumi, priklausomai nuo ingredientų variacijų
6 comments
Labai mėgstu keptas paprikas:) Reikės išbandyti Tavo receptą. O jeigu nedėti dešros? Labai blogai būtų?
AtsakytiPanaikintiNa nebus to aštrumo. Bet labai blogai nebus - bus tik švelniau :)
PanaikintiOj, įsivaizduoju, kaip šildo ši sriuba :) Jau vien spalva jos nuostabi! Reikės išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiTikiuos taip ir bus ;)
Panaikintikertu lažybų, kad žinau iš kur paimtas sriubos receptas tame Kauno restorane ;)
AtsakytiPanaikintihttp://www.zaidimuaikstele.lt/2011/09/keptu-papriku-sriuba-su-alyvuogemis-ir.html
Reiktų tada žinot apie kurį kalbi :) kai parodei tada ir tavo sriubą prisiminiau, bet ragaudama net nepagalvojau apie ją :)
Panaikinti