Paskutinės minutės Kalėdų pyragas. Trapios tešlos krepšelis su šokoladiniu-triufeliniu įdaru. Pagardinau rožių vandeniu, tačiau puikiai tiks ir romas, brendis ar kitas mėgstamas kvapus skystis :) tad jei dar trūksta deserto - ruoškite šį ;) jei nėra laiko kepti - puikiai tiks ir sausainių trupinių-sviesto pagrindas. Kadangi tešla saldoka - naudojau labai juodą šokoladą. Tačiau jei giminėje esama smaližių - arba įberkite dar kiek cukraus arba rinkitės mažiau kakavos turintį šokoladą.
26 cm skardai:Tešla:
110 g sviesto
80 g cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
250 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Triufelių masei:
200 g juodojo šokolado (naudojau 70 proc. kakavos, bet jei mėgstat saldžiau imkit mažiau)
50 g sviesto
200 ml grietinėlės
45 g pyrago ar sausainių trupinių
1,5 valg. š. rožių vandens (arba romo, brendžio, kavos)
Papuošimui:Karijų riešutų ir džiovintų spanguolių
Iš tešlai skirtų ingredientų kombainu paruoškite tešlą. Pašaldykite šaldytuve, kad būtų lengviau kočioti. Išklokite tešla skardą atsegamais kraštais/išimamu dugnu. Dugną subadykite šakute.
Kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi, kol kraštai gražiai parus.
Sviestą, grietinėlę ir smulkintą šokoladą sudėkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, vis maišydami, kol gausis vienalytė masė. Atvėsinkite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Vėliau masę išsukite, supilkite rožių vandenį/romą/brendį, suberkite trupinius, gerai išmaišykite ir sukrėskite ant atvėsusio pagrindo.Papuoškite karijų riešutais ir džiovintimis spanguolėmis.
Palikite šaltai bent 3 valandoms.
Skanaus :)
Tešla pagal Sandrą
Triufelių pagrindas iš Forellės receptų
P.S. Gražių švenčių ;)
0 comments