Šiais metais Kūčias turbūt pirmą kartą sutikau ne su tėčio šeima. Vistiek buvo smagu - gardi vakarienė ir Alias vakaras.
Tokias salotas paruošė Jūratė V. Labai gardžios. Tą vakarą buvo cukinija, dviejų rūšių paprikos ir pomidorai. Aš paruošiau paprastesnę versiją - iš raudonos paprikos ir pomidorų. Bet visas daržoves galima naudoti savo nuožiūra - išgausit super skanių derinių. Puikiai tiks moliūgas, baklažanas, morkos, kelių rūšių pomidorai ir kitos.
Tikslių ingredientų kiekių nėra, tad gaminkit ir ragaukit.
paprikų
vyšninių pomidorų
aliejaus kepimui
medaus
angliškų garstyčių (šiek tiek grūdėtų)
druskos
pipirų
itališkų žolelių prieskonių (raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, čiobreliai, dašiai, šalavijai)
citrinos sulčių
Daržoves supjaustykite: pomidorus padalinkite pusiau, paprikas supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite daržoves kepti. Kepkite kol suminkštės.
Suminkštėjus daržovėms įdėkite medaus ir garstyčių, sumažinkite ugnį. Pagardinkite druska ir pipirais. Paragaukite ar netrūksta medaus arba garstyčių.
Galiausiai pagardinkite žolelėmis. Nukaiskite nuo ugnies, tuomet apšlakstykite citrinos sultimis.
Patiekite šiltas arba šaltas su visu padažu.
Skanaus :)
Tokias salotas paruošė Jūratė V. Labai gardžios. Tą vakarą buvo cukinija, dviejų rūšių paprikos ir pomidorai. Aš paruošiau paprastesnę versiją - iš raudonos paprikos ir pomidorų. Bet visas daržoves galima naudoti savo nuožiūra - išgausit super skanių derinių. Puikiai tiks moliūgas, baklažanas, morkos, kelių rūšių pomidorai ir kitos.
Tikslių ingredientų kiekių nėra, tad gaminkit ir ragaukit.
paprikų
vyšninių pomidorų
aliejaus kepimui
medaus
angliškų garstyčių (šiek tiek grūdėtų)
druskos
pipirų
itališkų žolelių prieskonių (raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, čiobreliai, dašiai, šalavijai)
citrinos sulčių
Daržoves supjaustykite: pomidorus padalinkite pusiau, paprikas supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite daržoves kepti. Kepkite kol suminkštės.
Suminkštėjus daržovėms įdėkite medaus ir garstyčių, sumažinkite ugnį. Pagardinkite druska ir pipirais. Paragaukite ar netrūksta medaus arba garstyčių.
Galiausiai pagardinkite žolelėmis. Nukaiskite nuo ugnies, tuomet apšlakstykite citrinos sultimis.
Patiekite šiltas arba šaltas su visu padažu.
Skanaus :)
3 comments
Labai greita ir skanu, ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiLabai tikiuos, kad išbandysi - šitaip paruoštos daržovės mano vienos mėgstamiausių :)
PanaikintiTai jau išbandžiau! :)
AtsakytiPanaikinti