Pietūs į darbą turi būti maistingi ir skanūs. Tuo pasižymi šis gardus sumuštinis su burokėlių salotimis, kepta cukinija, virtu kiaušiniu ir jogurto padažu. Be to jis labai tinkamas žiemos sezonui, kai šviežių špinatų pirkti nesinori, kad pasidaryti sumuštinį su jais. O kadangi aš esu sumuštinių mylėtoja vis išbandau vieną kitą eksperimentą.
Jei bijote, kad sumuštinis kandant ims byrėti - sudėję įdarą apkepkite trikampių sumuštinių keptuvėje.
2 sumuštiniams:
4 riekelės forminės duonos su sėklomis
2 kietai virti kiaušiniai
10 jaunos cukinijos griežinėlių
Jogurto padažui:
4 arb. š. natūralaus jogurto
pipirų
druskos
1 maža skiltelė česnako
Burokėlių salotoms:
1 vidutinis virtas burokėlis (kiek didesnis už stalo teniso kamuoliuką)
1/4 vidutinio raudonojo svogūno
1/4 nedidelės citrinos sulčių
1 arb. š. tamsaus agavų sirupo
druskos
pipirų
Pirmiausia paruoškite salotas. Burokėlius sutarkuokite. Svogūną smulkiai sukapokite. Indelyje sumaišykite burokėlius, svogūnus, citrinos sultis, sirupą, druską, pipirus.
Jogurto padažui sumaišykite druską, pipirus, įspauskite skiltelę česnako.
Cukinijos griežinėlius pakepkite sausoje keptuvėje su grotelėmis arba ant el. griliaus.
Duoną paskrudinkite. Ant apatinės riekelės dėkite burokėlių salotų, tuomet išdėliokite cukinijos griežinėlius. Kiaušinius supjaustykite ir dėkite ant cukinijų. Užtepkite jogurto padažo ir užvožkite kita riekele.
Skanaus :)
Įkvėpta BBC Good Food UK 2014 sausis
Įrašas paruošas su produktais, kurių galite įsigyti www.hiperfarma.lt
Jei bijote, kad sumuštinis kandant ims byrėti - sudėję įdarą apkepkite trikampių sumuštinių keptuvėje.
2 sumuštiniams:
4 riekelės forminės duonos su sėklomis
2 kietai virti kiaušiniai
10 jaunos cukinijos griežinėlių
Jogurto padažui:
4 arb. š. natūralaus jogurto
pipirų
druskos
1 maža skiltelė česnako
Burokėlių salotoms:
1 vidutinis virtas burokėlis (kiek didesnis už stalo teniso kamuoliuką)
1/4 vidutinio raudonojo svogūno
1/4 nedidelės citrinos sulčių
1 arb. š. tamsaus agavų sirupo
druskos
pipirų
Pirmiausia paruoškite salotas. Burokėlius sutarkuokite. Svogūną smulkiai sukapokite. Indelyje sumaišykite burokėlius, svogūnus, citrinos sultis, sirupą, druską, pipirus.
Jogurto padažui sumaišykite druską, pipirus, įspauskite skiltelę česnako.
Cukinijos griežinėlius pakepkite sausoje keptuvėje su grotelėmis arba ant el. griliaus.
Duoną paskrudinkite. Ant apatinės riekelės dėkite burokėlių salotų, tuomet išdėliokite cukinijos griežinėlius. Kiaušinius supjaustykite ir dėkite ant cukinijų. Užtepkite jogurto padažo ir užvožkite kita riekele.
Skanaus :)
Įkvėpta BBC Good Food UK 2014 sausis
Įrašas paruošas su produktais, kurių galite įsigyti www.hiperfarma.lt
12 comments
Aš ir tikriausiai valgyčiau krūvas sumuštinių, jei rasčiau skanios duonos pirkt :)
AtsakytiPanaikintiTai gal naminę bandyk paruošti? Visokios neminkomos neturėtų atimt daug laiko :)
PanaikintiRuošiuos, bet kol kas tik morališkai :D
PanaikintiSvarbu, kad oras leistų ;)
PanaikintiKaip gardu, būtinai gaminsiuosi, jau pilvas urgzti pradėjo! :)) Ačiū už puikią idėją :)
AtsakytiPanaikintiTikiuosi tau patiks kaip ir man ;)
Panaikintisuper gardžiai atrodo ;)
AtsakytiPanaikintiDėkui. Rekomenduoju išbandyti ;)
PanaikintiLabai jau idomi ideja imasyti agavu sirupo i burokelius, niekad nebandziau, bet sumustinis super atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAš jį naudojau vietoj cukraus, nes pirktiniai virti burokėliai pasirodė šiek tiek beskoniai :) o agavos vis tik geriau nei cukrus, ar ne? :)
PanaikintiAWESOME!!!
AtsakytiPanaikintiTikiuos išbandysi ;)
Panaikinti