daržovės

Ryžių lapų suktinukai

08:00


Nesuprantu, kaip aš iki šiol nebuvau ragavus ryžių popieriaus suktinukų??? Buvo super atradimas šeštadienio pietums. Taip paprasta paruošti ir taip skanu. Maniau daug sudėtingiau su tais lapais viskas, o pasirodo labai paprasta.
Nedažnai gaminu receptus nuo egzotiškų produktų pakuočių, bet šį kartą gaminau, nes namie buvo visi reikiami produktai. Vienas salotų įdaras, krevetės arba vištiena - ir voila - gardūs ir sveiki pietūs paruošti.

6 suktinukams/2 porcijos
6 ryžių popieriaus lapai
50 g gražgarsčių
0,5 žalios paprikos
0,5 raudonos paprikos
0,5 didelio avokado
keptos vištienos arba krevečių (arba ir to ir to)
40 ml/apie 2 valg. š. saldžiarūgščio padažo
20 ml žuvies/austrių padažo (galite pakeisti nesūriu sojų padažu)
5 ml citrinos sulčių

Gražgarstes sudėkite į indą. Paprikas ir avokadą supjaustykite plonais šiaudeliais. Supilkite saldžiarūgštį, žuvies ar austrių padažus ir citrinos sultis. Pamaišykite, kad visos daržovės pasidengtų.
Ryžių popieriaus lapą merkite į šaltą vandenį (man patogu buvo keptuvėje), palaikykite minutę ir gražiai ištraukite į lėkštę. Dėkite į kraštą daržoves, pagardinkite vištiena ar krevetėmis ir susukite.
Man patogiausia susukti buvo šitaip - tuomet nebėga padažas pro apačią :)

Skanaus :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Labai mėgstu tokius suktinukus, bet visada juos perku.. Kažkaip nebandžiau tai man atrodo, kad juos susukt sudėtinga :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai nesudėtinga. Jie kai ištrauki slidūs, tačiau kol sudesi ant jo produktus, jie kiek pradžius ir taps lipnūs - kibs patys prie savęs :)

      Panaikinti
    2. Valgant tas ryžių popierius atrodo labai netvirtas ir lengvai plyštantis :/

      Panaikinti
    3. Na persistengt nereikia, kai suki. Bent man nei vienas nesuplyšo.

      Panaikinti
  2. O kur perkate ryžių popierių? Ar būna jo bet kokioje maisto prekių parduotuvėje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikį, šį pirkau Maxima parduotuvėje. Jo būna specialiame skyrelyje su egzotiniais produktais.

      Panaikinti
  3. O juos valgyt saltus ar reik kept/virt ? :)

    AtsakytiPanaikinti