Jei turite alergiją kviečiams arba glitimui - šie blynai bus puiki išeitis. Jie iškepti naudojant vien ekologiškus kaštainių miltus. Išbandykite - nenusileis tradiciniams. Be to kaštainiai yra naudingi, jie turi maistinių skaidulų (8,1 g - šimte gramų), vitaminų ir mineralų.
Įdarą paruošiau savo mėgstamiausią - su žemės riešutais. O cukrų pakeičiau tamsiu agavų sirupu. Nepamirškite sultingų vaisių - tuomet pusryčių ar vakarienės blyneliai taps dar skanesni.
6 blynams:
1 puodelis/250 ml/200 g kaštainių miltų
1 puodelis/250 ml pieno
2 dideli kiaušiniai
4 valg. š. kokoso drožlių
aliejaus kepimui
Įdarui:
200 g varškės
2 valg. š. grietinės
2 arb. š. žemės riešutų sviesto (arba kepintų migdolų sviesto)
1-2 valg. š. tamsaus agavų sirupo (arba cukraus)
Paruoškite tešlą. Kad ji būtų be gumuliukų - miltus, pieną, kiaušinius ir kokoso drožles išplakite mikseriu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, paskleiskite tešlą plonu sluoksniu. Pakepkite 1-2 minutes, kol viena pusė atrodys sausa. Apverskite ir pakepkite dar 1-2 minutes. Iškepkite visus blynus.
Įdarui skirtus ingredientus gerai išmaišykite šakute arba rankiniu maisto smulkintuvu. Įdarykite iškeptus blynus.
Patiekite su vaisiais.
Skanaus :)
Įrašas paruošas su produktais, kurių galite įsigyti www.hiperfarma.lt
Įdarą paruošiau savo mėgstamiausią - su žemės riešutais. O cukrų pakeičiau tamsiu agavų sirupu. Nepamirškite sultingų vaisių - tuomet pusryčių ar vakarienės blyneliai taps dar skanesni.
6 blynams:
1 puodelis/250 ml/200 g kaštainių miltų
1 puodelis/250 ml pieno
2 dideli kiaušiniai
4 valg. š. kokoso drožlių
aliejaus kepimui
Įdarui:
200 g varškės
2 valg. š. grietinės
2 arb. š. žemės riešutų sviesto (arba kepintų migdolų sviesto)
1-2 valg. š. tamsaus agavų sirupo (arba cukraus)
Paruoškite tešlą. Kad ji būtų be gumuliukų - miltus, pieną, kiaušinius ir kokoso drožles išplakite mikseriu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, paskleiskite tešlą plonu sluoksniu. Pakepkite 1-2 minutes, kol viena pusė atrodys sausa. Apverskite ir pakepkite dar 1-2 minutes. Iškepkite visus blynus.
Įdarui skirtus ingredientus gerai išmaišykite šakute arba rankiniu maisto smulkintuvu. Įdarykite iškeptus blynus.
Patiekite su vaisiais.
Skanaus :)
Įrašas paruošas su produktais, kurių galite įsigyti www.hiperfarma.lt
4 comments
Labai skaniai atrodo. O kokį nors skonį ar prieskonį priduoda tie kaštainių miltai?
AtsakytiPanaikintiKvapas šiek tiek lyg pilnagrūdžių/rupių miltų. Skonio neįprasto nepastebėjau - tiktų tiek su saldžiu, tiek su sūresniu įdaru.
PanaikintiKaip norėčiau... Lėtiems savaitgalio pusryčiams :)
AtsakytiPanaikintiTai pirmyn ;) net jei neturi tokių miltų - ir tiesiog lietiniams ši proporcija puiki ;)
Panaikinti