Eksperimentai tęsiasi toliau. Patiko man Vitos tinklaraštis :)
Išbandžiau šią košę bent kelis kartus. Pirmas blynas prisvilo ir tiesiogine ir netiesiogine prasme: rankinis maisto smulkintuvas nesumalė linų sėmenų, vėliau supylus vandenį pusė jo išbėgo pradėjus malti, o galiausiai paprastas emaliuotas puodas pusę košės prikibdė prie dugno. Na bet ir tiek kiek liko - patiko, tad nusprendžiau dar sykį pabandyti. Pirmiausia sėklas sumaliau kokteilių plaktuve, užpyliau karštu vandeniu ir dėjau virti ant mažos ugnies. Pavyko puikiai! Pagardinau bananais, tamsiu agavų sirupu ir tai buvo turbūt vieni skaniausių šeštadienio pusryčių. Jei nenaudosite bananų - šis patiekalas bus tinkamas paleo dietos besilaikantiems.
2 maži dubenėliai arba 1 didelis:
1/3 puodelio migdolų riešutų (~40 g)
1/4 puodelio kokoso drožlių (4 šaukštai, ~20 g)
1/4 puodelio šviesių linų sėmenų (4 šaukštai)
1 šaukštas čijos (ispaniškojo šalavijo) sėklų
1 arb. š. cinamono
kelios sėklytės kardamono
1/4 arb. šaukštelio jūros druskos
2 puodeliai verdančio vandens
Pagardinimui:
1 banano
Tamsaus agavų sirupo
Riešutus, linų sėmenis, kokoso drožles ir čijos sėklas, kardamoną rankiniu maisto smulkintuvu sumalkite iki miltelių, suberkite cinamoną ir druską ir dar šiek tiek pamalkite, kad jie įsimaišytų. Supilkite du puodelius verdančio vandens ir, smulkintuvą nustatę nedideliu greičiu, pradėkite malti košę (jei smulkintuvo indelis mažas - geriau tai daryti per du kartus, kad vanduo nebėgtų per tarpus arba naudoti kokteilių plaktuvą), vis po truputį didindami greitį, kol masė pasidarys vientisa. Tuomet sumaltą košę supilkite į puodą ir ant mažos ugnies pavirkite dar 10 minučių, nuolat maišydami. Patiekite su pjaustytu bananu ir agavų sirupu.
Skaunaus :)
Pagal Voras tinkle receptą
Įrašas paruošas su produktais, kurių galite įsigyti www.hiperfarma.lt
Išbandžiau šią košę bent kelis kartus. Pirmas blynas prisvilo ir tiesiogine ir netiesiogine prasme: rankinis maisto smulkintuvas nesumalė linų sėmenų, vėliau supylus vandenį pusė jo išbėgo pradėjus malti, o galiausiai paprastas emaliuotas puodas pusę košės prikibdė prie dugno. Na bet ir tiek kiek liko - patiko, tad nusprendžiau dar sykį pabandyti. Pirmiausia sėklas sumaliau kokteilių plaktuve, užpyliau karštu vandeniu ir dėjau virti ant mažos ugnies. Pavyko puikiai! Pagardinau bananais, tamsiu agavų sirupu ir tai buvo turbūt vieni skaniausių šeštadienio pusryčių. Jei nenaudosite bananų - šis patiekalas bus tinkamas paleo dietos besilaikantiems.
2 maži dubenėliai arba 1 didelis:
1/3 puodelio migdolų riešutų (~40 g)
1/4 puodelio kokoso drožlių (4 šaukštai, ~20 g)
1/4 puodelio šviesių linų sėmenų (4 šaukštai)
1 šaukštas čijos (ispaniškojo šalavijo) sėklų
1 arb. š. cinamono
kelios sėklytės kardamono
1/4 arb. šaukštelio jūros druskos
2 puodeliai verdančio vandens
Pagardinimui:
1 banano
Tamsaus agavų sirupo
Riešutus, linų sėmenis, kokoso drožles ir čijos sėklas, kardamoną rankiniu maisto smulkintuvu sumalkite iki miltelių, suberkite cinamoną ir druską ir dar šiek tiek pamalkite, kad jie įsimaišytų. Supilkite du puodelius verdančio vandens ir, smulkintuvą nustatę nedideliu greičiu, pradėkite malti košę (jei smulkintuvo indelis mažas - geriau tai daryti per du kartus, kad vanduo nebėgtų per tarpus arba naudoti kokteilių plaktuvą), vis po truputį didindami greitį, kol masė pasidarys vientisa. Tuomet sumaltą košę supilkite į puodą ir ant mažos ugnies pavirkite dar 10 minučių, nuolat maišydami. Patiekite su pjaustytu bananu ir agavų sirupu.
Skaunaus :)
Pagal Voras tinkle receptą
Įrašas paruošas su produktais, kurių galite įsigyti www.hiperfarma.lt
4 comments
O, Indre, kaip smagu turėti dar vieną kolegę paleo srityje :) Beje, bananai puikiai tinka paleo, netgi labiau nei visi saldikliai, taip kad no worries su jais :)
AtsakytiPanaikintiKaip dailiai visus priedus išdėliojai nuotraukoje :)
Na tikrai nepereisiu prie 100 proc. tokios mitybos, bet pabandyti įdomu ir tikrai skanu :)
PanaikintiTurėtų būt labai skanu ir su klevų sirupu.. :)
AtsakytiPanaikintiTikrai taip - tiks ir klevų sirupas, ir medus, ir karamelės padažas ;)
Panaikinti