Žinau žinau - žiemą pirkti baklažanus, pomidorus ir cukinijas - ne pats geriausias pasirinkimas. Bet aš taaaaip mėgstu baklažanus, o gruodžio mėnesio BBC Good food žurnale šis viduržemio pajūrio tipo tartas tiesiog žiūrėjo į mane ir prašėsi būti iškepamas. Originale buvo naudojama filo tešla, tačiau aš nusprendžiau kepti su sluoksniuota - tiesiog niekaip neprisiruošiu pradėti draugystę su ta plona tešla.
Pyragas tikrai super skanus - porai neperkepa, tampa tik vos kiek minkštesni, o skoniai dera tarsi salotose. Žinoma viską vainikuojantis kreminis balzaminis actas uždeda paskutinį akcentą. Tad jei nesibijot ispaniškų daržovių - bandykit dabar, o jei ne - pasižymėkite ir pagaminkite vasarą. Nenusivilsit ;)
1 pyragas/2 porcijos/20x20cm kepimo indui
3 lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos arba 1 didesnis 250 g svorio
aliejaus
0,5 jaunos cukinijos
0,5 vidutinio baklažano
6 vyšniniai pomidorai
1 nedidelis plonesnis poras (apie 20-25cm ilgio)
50 g fetos sūrio
prieskonių mišinio su čiobreliais, mairūnais, bazilikais
1-2 valg. š. kreminio balzaminio acto
Jei naudosite 3 atskirus lapelius juos atšildykite, sudėkite šiek tiek vieną ant kito ir pakočiokite, kad gautumėte 1 kvadratą, kuris atitiktų jūsų naudojamą formą. Jei turite vientisą lakštą - jį atšildykite ir pakočiokite, kad atitiktų kepimo formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Formą šiek tiek patepkite aliejumi, tuomet įklokite tešlą, dalį kraštų užlenkite už skardos, kad tešla nesusmuktų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 8-10 minučių.
Kol tešla kepa, riekelėmis supjaustykite cukinijas ir baklažaną (jei baklažanas didokas, skrituliukus perpjaukite dar syk pusiau). Gruotuotą keptuvę arba grilių patepkite aliejumi ir apkepkite cukinijas su baklažanu iš abiejų pusių. Pomidorus perpjaukite pusiau. Porą perpjaukite išilgai, išplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
Ištraukite iš orkaitės apkeptą tešlą.Dugną subadykite šakute, kad jis subliūkštu.
Suberkite porus ant tešlos pagrindo. Ant viršaus dėkite baklažanus ir cukinijas, galiausiai sudėkite pomidorus. Užtrupinkite fetos, pagardinkite prieskoniais.
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir pašaukite pyragą dar 10 minučių.
Iškepusį pyragą apšlakstykite balzaminiu actu.
Skanaus :)
Pagal BBC Good food 2013 gruodžio numerį
Pyragas tikrai super skanus - porai neperkepa, tampa tik vos kiek minkštesni, o skoniai dera tarsi salotose. Žinoma viską vainikuojantis kreminis balzaminis actas uždeda paskutinį akcentą. Tad jei nesibijot ispaniškų daržovių - bandykit dabar, o jei ne - pasižymėkite ir pagaminkite vasarą. Nenusivilsit ;)
1 pyragas/2 porcijos/20x20cm kepimo indui
3 lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos arba 1 didesnis 250 g svorio
aliejaus
0,5 jaunos cukinijos
0,5 vidutinio baklažano
6 vyšniniai pomidorai
1 nedidelis plonesnis poras (apie 20-25cm ilgio)
50 g fetos sūrio
prieskonių mišinio su čiobreliais, mairūnais, bazilikais
1-2 valg. š. kreminio balzaminio acto
Jei naudosite 3 atskirus lapelius juos atšildykite, sudėkite šiek tiek vieną ant kito ir pakočiokite, kad gautumėte 1 kvadratą, kuris atitiktų jūsų naudojamą formą. Jei turite vientisą lakštą - jį atšildykite ir pakočiokite, kad atitiktų kepimo formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Formą šiek tiek patepkite aliejumi, tuomet įklokite tešlą, dalį kraštų užlenkite už skardos, kad tešla nesusmuktų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 8-10 minučių.
Kol tešla kepa, riekelėmis supjaustykite cukinijas ir baklažaną (jei baklažanas didokas, skrituliukus perpjaukite dar syk pusiau). Gruotuotą keptuvę arba grilių patepkite aliejumi ir apkepkite cukinijas su baklažanu iš abiejų pusių. Pomidorus perpjaukite pusiau. Porą perpjaukite išilgai, išplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
Ištraukite iš orkaitės apkeptą tešlą.Dugną subadykite šakute, kad jis subliūkštu.
Suberkite porus ant tešlos pagrindo. Ant viršaus dėkite baklažanus ir cukinijas, galiausiai sudėkite pomidorus. Užtrupinkite fetos, pagardinkite prieskoniais.
Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir pašaukite pyragą dar 10 minučių.
Iškepusį pyragą apšlakstykite balzaminiu actu.
Skanaus :)
Pagal BBC Good food 2013 gruodžio numerį
10 comments
Gražu ir skanu tiek daržovių. Kaip tyčia kai turiu sluoksniuotos tešlos neturiu jokių daržovių išskyrus pomidorus :D
AtsakytiPanaikintiBuvau įkėlus ir su pomidorais bei sluoksniuota tešla ;)
Panaikintihttp://gpmagija.blogspot.com.au/2013/07/kysas-quiche-su-pomidorais-ir.html
AtsakytiPanaikintiJei šitas, tai ir jam neužtenka produktų :D
Na galima ir paprasčiau - sluoksniuota tešla + pomidorų pasta + prieskoniai + pomidorai + mocarela ar kitas sūris ir dar prieskonių :)
PanaikintiAs baklazanus perku visus metus, tiesiog per skanus, kad butu ignoruojami. Fantastiskas pyragas :)
AtsakytiPanaikintiIr man laaabai jie patinka, tai tiesiog neatsilaikau :) vis tiek lietuviškų neužaugina tai ar žiema ar vasara jie atvežtiniai :)
PanaikintiAuga auga pas mus jie kuo puikiausiai - savo akimis mačiau :) Bet nereikia čia smulkintis ir galvoti, ką kiti galvoja - labai norisi ir valgai, ką nori.
PanaikintiJūratę, užaugink ir man porą - nupirksiu ;)
PanaikintiBandysiu, nes buvau sužavėta. Jei tik kas man gausis, tai padovanosiu, aišku ;)
PanaikintiAš tik tokius mažo kumštuko dydžio esu mačius - tai vienam žmogui 1 vienetas. O aš mėgstu daug :D
Panaikinti